mavo en havo (ook tweetalig)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwikkel je talent op de Kapteynweg!

Op de Kapteynweg kun je zowel de gl/tl(mavo)- als de havo-opleiding volgen.

Wij zijn een echte Daltonschool, waarin er oog is voor jouw persoonlijke leerstijl en kwaliteiten. Op welke manier wij hiermee omgaan, lees je op de pagina voor groep 8. CSM, English Stream, Sport Xtra, Kunst Xtra en de Digiklas geven jou de mogelijkheid je optimaal te ontwikkelen.

Lees verder meer informatie. We hopen je snel eens te zien op onze locatie!

 

Op de Kapteynweg wordt lesgegeven op mavo/havo- en havo/vwo niveau. Je kunt op de Kapteynweg starten met een (g)tl-advies (mavo), mavo/havo advies, havo- of havo/vwo advies.

 

Wij zijn een daltonschool. Dit betekent dat bij alles wat we doen, we nadenken of het helpt bij de ontwikkeling van talenten van leerlingen. Zo duren lesuren op de Kapteynweg 70 minuten. Dat lijkt lang, maar hierdoor heb je maximaal 4 vakken per dag (andere scholen hebben er wel 6 of 7) in de onderbouw. Je hoeft bovendien je aandacht niet over veel vakken te verspreiden.

Als je extra uitleg nodig hebt voor een vak, kun je zelf via Magister, een bijlesmoment en docent kiezen, tijdens een daltonuur. Als je scores achterblijven, kan je mentor dat ook voor je doen. Daar is over nagedacht, omdat we willen dat je je optimaal ontwikkelt en je veel leert!

 

Onder- en bovenbouw

Onder- en bovenbouwleerlingen hebben andere pauzetijden, waardoor de twee groepen een algemene ruimte voor zichzelf hebben en je je er snel thuisvoelt. Dat vinden we belangrijk, omdat je beter leert als je het op school naar je zin hebt. Iedere brugklas heeft ook twee peer leaders, leerlingen uit de bovenbouw, die jou met hun ervaring een goede begeleiding kunnen bieden bij de start op de Kapteywneg!

 

Projectdagen

Tijdens verschillende projectdagen ga je aan de slag met opdrachten rondom verschillende thema’s. Je bent deze dagen op een heel andere manier met school bezig. Dat is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Je leert je dan breder ontwikkelen. Als je een specifieke interesse hebt, kun je kiezen voor Sport Xtra, Kunst Xtra, English Stream (Bilingual Education voor havo / Science en Anglia voor mavo). Alle leerlingen in klas 1 hebben een Ipad nodig om onderwijs te kunnen volgen. Via school kunt u deze met korting aanschaffen. In deze klas werk je op de iPad. Op de havo zijn er alleen digiklassen.

 

ONTWIKKEL JE TALENT OP DE KAPTEYNWEG!

BEKIJK DE BROCHURE VAN DE KAPTEYNWEG

KLIK OM DOOR DE MAVO - HAVO SCHOOLGIDS TE BLADEREN

ENGLISH STREAM

TWEETALIG ONDERWIJS

Vrijwillige ouderbijdrage

Klik voor meer informatie

Werkwijze betalen rekeningen

Klik voor meer informatie.

Overeenkomst ouderbijdrage

Klik voor meer informatie

Leerlingen statuut

Klik voor meer informatie

Schorsing en verwijdering

Klik voor meer informatie

Klachten

Klik voor meer informatie

Leerlingdaltoncommissie

In de schoolorganisatie hebben de leerlingen medezeggenschap middels de leerlingenraad. Deze leerlingenraad heeft een aantal keer per jaar overleg met de schoolleiding met op de agenda onderwijskundige en organisatorische onderwerpen. De leerlingdaltoncommissie staat onder begeleiding van dhr. Jongejans.

LIAVA (leerlingen in actie voor activiteiten)

LIAVA is een aparte club van leerlingen die de diverse feesten en andere activiteiten organiseren. LIAVA staat onder begeleiding van dhr. Peters.

De ouderraad van locatie Kapteynweg

De ouderraad van de locatie Kapteynweg bestaat uit ouders die belangstelling hebben voor het reilen en zeilen van de school. Zij vergaderen ongeveer zeven keer per schooljaar met de schoolleiding.

Kapteynweg ouderraad notulen

Klik hier om de notulen van 16 januari 2019 te downloaden

Kapteynweg ouderraad notulen

Klik hier om de notulen van 21 mei 2019 te downloaden

Kapteynweg ouderraad notulen

Klik hier om de notulen van 11 maart 2019 te downloaden

Gescheiden ouders

Klik voor meer informatie

Pestprotocol

Klik voor meer informatie

Privacy

Klik voor meer informatie

Onderwijs
VWO
MAVO-HAVO
VMBO
ISK
Nieuws
Agenda
Over ons
Locaties
Vakanties
Leerling
Groep 7 & 8
Ouders
Contact
Organisatie
College van bestuur
Algemeen
Raad van Toezicht
Vacatures
Inloggen Magister

Copyright 2019 Stedelijk Dalton Lyceum - design Twin Creations - productie Acadia

Contact | Disclaimer | Privacy |