top of page
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_headerb4.png

Goed onderwijs met oog voor persoonlijke ontwikkeling

Op het Stedelijk Dalton Lyceum MAVO & HAVO krijg jij alle ruimte om jezelf te zijn. Met 92 onderwijsprofessionals geven we op onze locatie les aan zo’n 1.000 leerlingen. Die 1.050+ unieke persoonlijkheden maken onze school zo bijzonder. Want zoals jij is er maar één. We geloven dat jouw verhaal bijdraagt aan het vernieuwende onderwijs op onze openbare daltonschool.
 

Speerpunten van onze locatie

Hier krijgt het onderwijs vorm rondom de drie speerpunten:

  • KwaliteitDe lessen zijn inhoudelijk sterk en onze docenten geven kwalitatief goed onderwijs. Onze resultaten tonen hierdoor een stijgende lijn en zijn bovengemiddeld.

  • BurgerschapsvormingBij ons mag je jezelf zijn en leer je te luisteren naar de verhalen van anderen. We staan voor vrijheid, gelijkwaardigheid en zijn een ontmoetingsplaats voor mensen met verschillende achtergronden.

  • DaltononderwijsWe bieden leerlingen meer dan een diploma. Ze ontwikkelen ook hun executieve vaardigheden. Iets waar ze hun hele leven plezier van hebben.

sdl_b22007_werving_vacature_robot_vrijstaand.png
SDL22030_vacature_patroon
LESSEN VAN 70 MINUTEN
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen9.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen4.png
DALTONCURSUS DOCENTEN
BEGELEIDING VAN EEN BUDDY
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen10.png
VERGOEDING OPLEIDINGEN
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen11.png
5 DAGEN VOOR ONTWIKKELING
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen13.png
werkenbij_beeld_m_h.png

Ontwikkel jouw talenten

Onze school is continu in beweging. Zo blijft ons onderwijs vernieuwend en van hoge kwaliteit. Daarbij vertrouwen we op jouw inzichten als onderwijsprofessional. Jij ziet het beste wat je leerlingen nodig hebben. Binnen je vaksectie en kernteam heb je daarom veel invloed op hoe ons onderwijs eruitziet.

 

Jouw ontwikkeling ondersteunen wij volop. Bijvoorbeeld door het betalen van opleidingen en het beschikbaar stellen van een docentencoach. Als nieuwkomer op onze school volg je ook de daltoncursus. Daarmee breid jij je didactische en pedagogische kwaliteiten uit en leer je lesgeven volgens de daltonwaarden.

STARTENDE DOCENT

Je geeft jouw loopbaan een vliegende start met de hulp van jouw persoonlijke docentencoach. Als opleidingsschool weten we precies hoe we jou hierin kunnen ondersteunen en bieden we je extra tijd voor je voorbereidingen. En met de daltoncursus op zak, sta jij met nog meer zelfvertrouwen voor de klas.

ERVAREN DOCENT

Daag jezelf uit als ervaren docent met de overstap naar onze praktische daltonschool. Je draagt hier bij aan de ontwikkeling van je leerlingen tot echte wereldburgers. Ook voor jouw eigen ontwikkeling is volop aandacht. Wat dacht je van de 5 lesvrije dagen die je hier naar eigen inzicht aan mag besteden?

ZIJ-INSTROMER
 

Als zij-instromer vind je in het onderwijs een baan met toekomst. Een spannende stap, die makkelijker wordt met de hulp van de Teach-In Group. Via hen kun jij het onderwijs ontdekken en ervaring opdoen op onze school.

 

Informatie over het zij-instroom traject van Teach-In group vind je hier.

ONDERSTEUNEND

In het onderwijs draag jij bij aan de samenleving van morgen. Daar staat een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Een goed salaris, baanzekerheid en veel vrije dagen. Jouw rol is van groot belang voor het functioneren van onze school. Ontmoet ons team en ontdek of jij je hier thuisvoelt. 

Shania (docent Engels) over onze school

Als docent Engels op het Stedelijk Dalton Lyceum is het belangrijk om de filosofie van Dalton in de lessen te integreren. Van het stimuleren van verantwoordelijkheid tot samenwerken: alle leerlingen kunnen de Engelse taal ervaren op een manier die het beste bij hen past.

De vaardigheden die onze leerlingen bij ons leren, of het nu gaat om het plannen of verkennen van hun onafhankelijkheid, bereiden hen voor op hun toekomst. De combinatie van deze vaardigheden en Engels verbreedt hun horizon en het is een genot om deel uit te maken van dat proces.

Door persoonlijke verkenning en kritisch denken aan te moedigen, krijgen leerlingen de mogelijkheid om zich zelfverzekerd uit te drukken door middel van schrijven en discussie. Door zich bijvoorbeeld in onze thema’s te verdiepen, leiden leerlingen discussies en interactieve activiteiten. Dit maakt Engels leren persoonlijk en leuk!

werkenbij_beeld_m_h2.png
SDL22030_vacature_patroon
MH-Frans 1e gr 0,3fte.png
MH-natuurkunde 0,6-0,8fte.png
MH-Nederlands 0,8-1,0fte.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_vacature_button_wiskunde_m_h.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen7.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen12.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen4.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen5.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen6.png

Locatie

Kapteynweg 3
3318 EC Dordrecht

 

Openbare daltonschool voor mavo en havo

TTO-onderwijs

 

 

1000 leerlingen en 92 collega’s

 

 

Gratis parkeren voor de deur

 

 

Openbaar vervoer op loopafstand

bottom of page