Dalton Vakcollege: beroepsgericht onderwijs

Snel naar 

Leren door te doen!

Welkom op de locatiepagina van het Dalton Vakcollege.

Het Dalton Vakcollege is de VMBO-locatie van het Stedelijk Dalton Lyceum waar iedere dag 360 leerlingen hun weg naar onze school vinden. In ons onderwijs staan: “Leren door te doen” en “talentontwikkeling” centraal. Samen met ouders en verzorgers zorgen wij ervoor dat onze leerlingen


“Door samen te denken en te doen, bekwaam en zelfbewust de wereld in kunnen”.

Op onze website krijg je/ krijgt u onder andere te lezen wie wij zijn, hoe onze organisatie in elkaar steekt, wat wij te bieden hebben, waar wij voor staan en natuurlijk over de begeleiding op school.

 

 

Het Dalton Vakcollege is de VMBO-locatie van het Stedelijk Dalton Lyceum. Je wordt toegelaten met een basisberoepsgericht (BB) advies of kaderberoepsgericht (KB) advies.

 

Wij zijn ons ervan bewust dat onze leerlingen liever willen leren door met hun handen te werken, oftewel door zelf te doen. Daarom bieden wij vanaf leerjaar 1 tien beroepsgerichte praktijkuren per week aan. Daarnaast volgen leerlingen de reguliere lessen zoals Nederlands, wiskunde en biologie.

 

Onderbouw

In de onderbouw kunnen leerlingen kiezen tussen twee praktijkdelen:

• Techniek: Produceren, Installeren en Energie.

• Mens en dienstverlening: hier komen alle beroepen naar voren waarin met mensen wordt gewerkt. Zoals het werken in een keuken of in de horeca, het werken in de verzorging, met ouderen of baby’s, het werken als kapster, manicure en pedicure en het werken als verkoper/verkoopster.

 

Bovenbouw

In de bovenbouw hebben onze leerlingen de keuze uit onderstaande profielen:

• Economie en ondernemen

• Horeca, Bakkerij en recreatie

• Zorg en Welzijn

• PIE: Produceren, Installeren en Energie

Daarnaast volgen zij in leerjaar 3 en leerjaar 4 een verplicht aantal keuzedelen die meetellen voor het examen. Leerlingen krijgen hierin de keuze om zich verder te ontwikkelen binnen hun eigen profiel of om zich te verdiepen in een onderwerp dat bij een ander profiel hoort.  

 

Caroline van der Woude

Locatiedirecteur
Dalton Vakcollege
Onderwijsmens
in hart en nieren

BEKIJK DE BROCHURE VAN HET VAKCOLLEGE

ONDERSTEUNING OP HET VAKCOLLEGE

KLIK OM DE SCHOOLGIDS TE DOWNLOADEN

Copyright 2020 Stedelijk Dalton Lyceum - design Twin Creations - productie Acadia

Contact | Disclaimer | Privacy |