top of page
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_headerb5.png

Uitdagend en inspirerend onderwijs

Op het Stedelijk Dalton Lyceum VWO laten we onze 850 leerlingen de wereld om hen heen ontdekken. Dat doen we met een team van zo’n 80 onderwijsprofessionals. Die 930+ unieke persoonlijkheden maken onze school zo bijzonder. Want zoals jij is er maar één. We werken hier op een ontspannen manier samen aan uitdagend en inspirerend onderwijs.

Wat onze locatie zo bijzonder maakt

Op onze locatie geven we les op atheneum- en gymnasiumniveau en bieden we tweetalig onderwijs aan. Waar velen bij een vwo-school traditioneel onderwijs verwachten, bewijzen wij het tegendeel. Wij dagen leerlingen uit verder te kijken dan de grenzen van hun klas, stad of land. Ze ontwikkelen zich tot echte wereldburgers. Dat betekent dat we veel aandacht hebben voor internationalisering, cultuur en creativiteit.

 

Als daltonschool werken we actief aan executieve vaardigheden. Ons onderwijs is daarmee veel meer dan de route naar een diploma. Leerlingen leggen hier de basis voor een mooie toekomst als kritische en creatieve wereldburger.

sdl_b22007_werving_vacature_robot_vrijstaand.png
SDL22030_vacature_patroon
ROOSTER DAT PAST BIJ JOU
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen9.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen4.png
DALTONCURSUS DOCENTEN
BEGELEIDING VAN EEN COACH
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen10.png
VERGOEDING OPLEIDINGEN
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen11.png
5 DAGEN VOOR ONTWIKKELING
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen13.png
werkenbij_beeld_vwo43.png

Vrijheid en verantwoordelijkheid

De sfeer op onze school is gemoedelijk. Klassenmanagement kost relatief weinig energie, waardoor er ruimte overblijft om te innoveren. Om nieuwe werkvormen te bedenken en zo samen met je collega’s en leerlingen te werken aan uitdagend onderwijs.

 

We vinden het fantastisch als onze collega’s het lef tonen om te falen. Je kunt beter iets proberen dat mislukt, dan op de automatische piloot je lesmethode volgen. Je leert er gegarandeerd van. Natuurlijk is niet iedere les even creatief. Maar dat je de ruimte krijgt om het op jouw manier te doen, is wat onze collega’s zo fijn vinden aan het werken op onze locatie.

STARTENDE DOCENT

Je geeft jouw loopbaan een vliegende start met de hulp van jouw persoonlijke docentencoach. Als opleidingsschool weten we precies hoe we jou hierin kunnen ondersteunen en bieden we je extra tijd voor je voorbereidingen. En met de daltoncursus op zak, sta jij met nog meer zelfvertrouwen voor de klas.

ERVAREN DOCENT

Daag jezelf uit als ervaren docent met de overstap naar onze sfeervolle daltonschool. Je draagt hier bij aan de ontwikkeling van je leerlingen tot echte wereldburgers. Ook voor jouw eigen ontwikkeling is volop aandacht. Wat dacht je van de 5 lesvrije dagen die je hier naar eigen inzicht aan mag besteden?

ZIJ-INSTROMER
 

Als zij-instromer vind je in het onderwijs een baan met toekomst. Een spannende stap, die makkelijker wordt met de hulp van de Teach-In Group. Via hen kun jij het onderwijs ontdekken en ervaring opdoen op onze school.

 

Informatie over het zij-instromer traject van Teach-In group vind je hier.

ONDERSTEUNEND

In het onderwijs draag jij bij aan de samenleving van morgen. Daar staat een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Een goed salaris, baanzekerheid en veel vrije dagen. Jouw rol is van groot belang voor het functioneren van onze school. Ontmoet ons team en ontdek of jij je hier thuisvoelt. 

Linsey (docent Frans) over het onze school

“Frans is zoveel meer dan alleen het stampen van woordjes. Niet alleen het verwerven van vocabulaire is hierin belangrijk. Zo leren leerlingen ook over de culturele diversiteit in Franstalige gebieden, actuele thema’s en Francofonie. 

 

Een taal leer je om ermee te communiceren, en dat doe je altijd samen. Zo stimuleer ik leerlingen in mijn lessen door middel van veel interactie en spel, doorzettingsvermogen en lef te tonen in het gebruik van de taal. Doen! De vrijheid en veiligheid om fouten te maken is hierin een pré.  

 

Als oud-leerling van het Dalton, vind ik de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid geven aan de leerlingen belangrijk. Leerlingen leren plannen, samenwerken en initiatief te nemen. De vaardigheden die de leerlingen leren op het Dalton, nemen zij mee in hun vervolgopleiding.”

werkenbij_beeld_vwo4.png
SDL22030_vacature_patroon
SDL22030_vacature_buttons_vwo geschiedenis.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen7.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen12.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen4.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen5.png
SDL24004_pr_daltondordrecht_werkenbij_iconen6.png

Locatie

Overkampweg 125
3318 AN Dordrecht

 

Openbare daltonschool voor vwo

TTO-onderwijs

 

 

930 leerlingen en 80 collega’s

 

 

Gratis parkeren voor de deur

 

 

Openbaar vervoer op loopafstand

bottom of page