top of page
patroon_header_overons.png
header_onderwijsaanbod.png

DOCUMENTEN

Meer weten over onze school?
Klik hier en ontdek al onze informatie

DOCUMENTEN

Schoolgids VMBO

Informatie over vmbo 2022/2023

 

Schoolgids MAVO/HAVO

Informatie over mavo/havo 2022/2023

Schoolgids VWO

Informatie over vwo 2022/2023

Schoolgids ISK

Informatie over isk 2022/2023

Jaarstukken 2021

Jaarrekening en toelichting

Schoolplan 2021/2025

Het beleid van onze school

VMBO
Het praktische Stedelijk Dalton Lyceum VMBO is de openbare Daltonschool in Dordrecht met extra aandacht voor jou. Samen ontdekken we wat jij leuk vindt om te doen en waar jij goed in bent. Dat alles doen we in een veilige omgeving, waar iedereen zichzelf mag zijn. Bij ons leer je om alles uit jezelf te halen. Je stelt je eigen Daltonuur samen, je krijgt persoonlijke begeleiding en het leukste: je volgt de meeste praktijkuren van alle vmbo-scholen in de regio. Alle tijd dus om een heerlijke taart te bakken in onze Bakkerij of een robot te ontwerpen in het Sciencelab. Ben je extra goed in een vak, dan mag jij examen doen op een hoger niveau. Handig voor het mbo. Kijk voor alle extra’s in onze schoolgids.  

MAVO/HAVO
Het Stedelijk Dalton Lyceum MAVO/HAVO is een vernieuwende openbare Daltonschool in Dordrecht met aandacht voor talent. Bij ons krijgen leerlingen de ruimte om zichzelf te zijn en te ontdekken wat ze leuk vinden. Dat begint al met DaltonPlus. Leerlingen komen in een tweejarige brugklas: mavo/havo of havo/vwo. Ze krijgen les in een aparte vleugel met eigen trappenhuis. Leraren komen naar hen toe, ze krijgen persoonlijke begeleiding en meer tijd om hun huiswerk op school te maken. Hun interesses ontdekken leerlingen tijdens onze extra vakken, zoals KunstXtra, SportXtra, Science en English Stream. Benieuwd naar al onze extra’s? Bekijk onze schoolgids.

VWO
Het Stedelijk Dalton Lyceum VWO is een sfeervolle openbare Daltonschool in Dordrecht met veel persoonlijke aandacht voor leerlingen. Hier krijgen leerlingen alle ruimte om zich breed te ontwikkelen. Ze verleggen hun grenzen tijdens ons tweetalig onderwijs op atheneum- of gymnasiumniveau. Ze ontwikkelen zichzelf tijdens culturele, sportieve en maatschappelijke activiteiten naast de gewone lessen. Ze schitteren in ons theater en ontdekken een leuke sport tijdens een clinic. Of ze kiezen een van de acht extra examenvakken, zoals drama en bedrijfseconomie. Zo gaan ze goed voorbereid naar hun vervolgopleiding. Bekijk wat leerlingen allemaal kunnen leren én doen in onze schoolgids.  

ISK
De ISK is voor iedereen in de leeftijd van twaalf tot en met achttien jaar. Onze leerlingen hebben vele nationaliteiten en spreken allemaal hun eigen taal. Onze leerlingen wonen nog niet zo zolang in Nederland en kunnen daarom nog niet zomaar in stromen op een middelbare school. Het doel is om de leerlingen zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren (en andere vakken zoals wiskunde, Engels en burgerschap), zodat zij goed voorbereid doorstromen naar het voortgezet of beroepsonderwijs. We zijn een openbare school. Dit betekent dat de school actief laat zien dat de leerling gelijkwaardig is, ongeacht afkomst of levensovertuiging. Verschillende schoolactiviteiten tijdens een schooljaar zijn hierop gericht, zoals de lessen burgerschapsvorming. Kijk voor meer informatie in onze schoolgids.

bottom of page