top of page
Stedelijk Dalton Lyceum | Onderwijsaanbod
Stedelijk Dalton Lyceum | Onderwijsaanbod

DOCUMENTEN

Meer weten over onze school?
Klik hier en ontdek al onze informatie

DOCUMENTEN

Schoolgids VMBO

Informatie over vmbo 

 

Schoolgids MAVO & HAVO

Informatie over mavo & havo 

Schoolgids VWO

Informatie over vwo 

Schoolgids ISK

Informatie over isk 

Jaarstukken 2022

Jaarrekening en toelichting

Schoolplan 2021/2025

Het beleid van onze school

VMBO
Het praktische Stedelijk Dalton Lyceum VMBO is de openbare daltonschool in Dordrecht met extra aandacht voor zijn leerlingen. Samen ontdekken we wat leerlingen leuk vinden om te doen en waar ze goed in zijn. En dat in een veilige en warme omgeving waar iedereen zichzelf mag zijn. We hebben kleine klassen zodat we de leerlingen goed kunnen helpen. Een leerling stelt zijn eigen daltonuur samen, krijgt persoonlijke begeleiding en het leukste: ze volgen de meeste praktijkuren van alle vmbo-scholen in de regio. Alle tijd dus om een heerlijke taart te bakken in onze bakkerij of een robot te ontwerpen in het ScienceLab. Blinkt een leerling uit in een vak, dan mag hij of zij examen doen op een hoger niveau. Handig voor het mbo. Kijk voor alle extra’s in onze schoolgids.  

MAVO & HAVO
Het Stedelijk Dalton Lyceum MAVO & HAVO is een vernieuwende openbare Daltonschool in Dordrecht met aandacht voor talent. Bij ons krijgen leerlingen de ruimte om zichzelf te zijn en te ontdekken wat ze leuk vinden. Dat begint al met DaltonPlus. Leerlingen komen in een tweejarige brugklas: mavo/havo of havo/vwo. Ze krijgen les in een aparte vleugel met eigen trappenhuis. Leraren komen naar hen toe, ze krijgen persoonlijke begeleiding en meer tijd om hun huiswerk op school te maken. Hun interesses ontdekken leerlingen tijdens onze extra vakken, zoals KunstXtra, SportXtra, Science en English Stream. Benieuwd naar al onze extra’s? Bekijk onze schoolgids.

VWO
Het Stedelijk Dalton Lyceum VWO is een sfeervolle openbare Daltonschool in Dordrecht met veel persoonlijke aandacht voor leerlingen. Hier krijgen leerlingen alle ruimte om zich breed te ontwikkelen. Ze verleggen hun grenzen tijdens ons tweetalig onderwijs op atheneum- of gymnasiumniveau. Ze ontwikkelen zichzelf tijdens culturele, sportieve en maatschappelijke activiteiten naast de gewone lessen. Ze schitteren in ons theater en ontdekken een leuke sport tijdens een clinic. Of ze kiezen een van de acht extra examenvakken, zoals drama en bedrijfseconomie. Zo gaan ze goed voorbereid naar hun vervolgopleiding. Bekijk wat leerlingen allemaal kunnen leren én doen in onze schoolgids.  

ISK
De ISK is voor iedereen in de leeftijd van twaalf tot en met achttien jaar die de Nederlandse taal nog niet beheerst. Ze volgen onderwijs met leerlingen van veel verschillende nationaliteiten die allemaal hun eigen taal spreken. In een periode van maximaal twee jaar leren onze leerlingen de Nederlandse taal en krijgen ze vakken als wiskunde, Engels en burgerschap op hun eigen niveau. Daarna stappen de leerlingen over op een reguliere school voor voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs. Iedereen op onze school is gelijkwaardig, wat de afkomst of levensovertuiging ook is. We besteden hier veel aandacht aan tijdens schoolactiviteiten en de lessen burgerschapsvorming. Kijk voor meer informatie in onze schoolgids.

onderwijsaanbod

 

bottom of page