top of page
SDL22030_vacature_patroon_header.png
SDL22030_header_locaties.png
SDL22030_vacture_achtergrond_22.png

SOLLICITEER DIRECT

ALLES OVER ONS VMBO

Dalton magazine
Zoals jij is er maar één


Daltononderwijs
Onze vijf Daltonwaarden

Schoolgids 2022/2023
Alle informatie over VMBO

Docent techniek - PIE (Produceren, installeren & energie)

 

 • Met ingang van schooljaar 2023-2024;

 • 0,8 - 1,0 FTE;

 • Tijdelijk met uitzicht op vast dienstverband.


Dit ben jij

Het Stedelijk Dalton Lyceum VMBO zoekt een actieve en bevlogen docent PIE die bijdraagt aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen. Als docent PIE neem je de leerlingen op een levendige manier mee door de lesstof en laat deze aansluiten op hun belevingswereld. Je vindt het leuk om leerlingen te coachen bij het ontwikkelen van hun technische kennis en vaardigheden.

 

Je hebt een groot technisch inzicht en een brede belangstelling voor techniek. Je kunt met verschillende materialen werken. Met behulp van deze kennis, en aan de hand van een methode, ben je in staat de kennis en vaardigheden van de leerling steeds verder te ontwikkelen. Je kunt een goede inschatting maken van wat een leerling wel en niet beheerst en kunt hem daar individueel in begeleiden. Natuurlijk bereid je je lessen altijd goed voor en gebruik je verschillende werkvormen. Door bij- en nascholing blijf je op de hoogte van alles wat er in jouw vak speelt. Je hebt een luisterend oor voor de leerlingen, maar je kunt ook goed orde houden in de klas.

Op het Stedelijk Dalton Lyceum VMBO vinden we het belangrijk dat zowel jij als onze leerlingen zichzelf mogen zijn. Je geeft alle lessen vorm vanuit de daltonwaarden, bent inzetbaar als mentor, denkt graag mee over de ontwikkeling van het techniekonderwijs en hebt bovenal hart voor onze leerlingen. Op onze school kun je écht het verschil maken. De kansen die we onze leerlingen bieden hebben ze hard nodig. Daarom bieden we goede ondersteuning aan leerlingen én collega’s!


Dit breng je mee

 • Je bent een docent die kwaliteit en vernieuwing meebrengt en je hebt een visie op het techniekonderwijs van nu;

 • Afgeronde lerarenopleiding techniek, PIE of een zij-instroomtraject, of je bent nog bezig met de afronding;

 • Bevlogenheid;

 • Motivatie om jezelf en het onderwijs te ontwikkelen;

 • Sterke communicatieve vaardigheden;

 • Je staat voor de daltonwaarden en draagt deze uit in jouw lessen;

 • Hart voor onze leerlingen.


Dit bieden we jou

 • Uitdagende verantwoordelijkheden waarbij je écht het verschil maakt;

 • Prachtige praktijklokalen;

 • Goede onderwijsassistentie;

 • Perspectief op vast dienstverband;

 • Een eigen laptop;

 • Een ambitieus en vernieuwend team;

 • Salaris conform cao vo met doorgroei mogelijkheden voor jou passend binnen onze school.


Dit zijn wij
Het praktische Stedelijk Dalton Lyceum VMBO is de openbare daltonschool in Dordrecht met extra aandacht voor leerlingen. Samen ontdekken we waar leerlingen goed in zijn. En dat in een veilige omgeving waar iedereen zichzelf mag zijn. Ons onderwijs is van hoge kwaliteit, vernieuwend en voor iedereen. We blijven in ontwikkeling om te zorgen dat we zo veelzijdig blijven.

Op onze school kiest elke leerling zijn eigen daltonuren en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding. Vanaf de eerste klas volgen de leerlingen de meeste praktijkuren van alle vmbo-scholen in de regio, gericht op het maken van de juiste keuzes in de bovenbouw. Alle tijd dus om een heerlijke taart te bakken in onze bakkerij of een robot te ontwerpen in het ScienceLab. Blinkt een leerling uit in een vak, dan mag hij of zij examen doen op een hoger niveau.

Het Stedelijk Dalton Lyceum VMBO vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn. Wij hebben aandacht voor onze werknemers, net als jij aandacht hebt voor onze leerlingen. We bieden jou  uitdagende verantwoordelijkheden waarbij je écht het verschil maakt. Zo groei jij als persoon en als professional. 


Dit zijn de stappen naar jouw baan
Ben je na het lezen van deze vacature net zo enthousiast over onze school als wij? Solliciteer eenvoudig met bovenstaand sollicitatieformulier. Voor meer informatie over deze vacature bel je naar onze directeur Caroline van der Woude op 078 - 751 10 00, of mail je naar c.woude@dalton-dordrecht.nl.

bottom of page