top of page
SDL22030_vacature_patroon_header.png
SDL22030_header_locaties4.png
SDL22030_vacture_achtergrond_22.png

SOLLICITEER DIRECT

Locatiedirecteur ISK / NT2 expertisecentrum

 • Zo spoedig mogelijk

 • 1,0 fte

 • Op projectbasis voor 2 schooljaren

Dit zijn wij

Het Stedelijk Dalton Lyceum ISK is een openbare daltonschool in Dordrecht. Op onze school is iedereen welkom. Ook op de ISK komen de daltonprincipes duidelijk naar voren. Zo werken leerlingen vaak op hun eigen niveau en tempo zelfstandig aan hun vakken. Er wordt ook samengewerkt in de verschillende vakken, hierbij stimuleren we de onderlinge communicatie in het Nederlands tussen de leerlingen.

Dit ben jij

Het Stedelijk Dalton Lyceum zoekt een bevlogen directeur die bijdraagt aan de ontwikkeling van onze beide ISK locaties: de Eulerlaan (standplaats van de directeur) en de Wielingenstraat, waar onze Oekraïense leerlingen onderwijs volgen. De laatste locatie kent een teamleider die door de locatiedirecteur wordt aangestuurd en de dagelijkse leiding over de locatie heeft. 

 

We komen graag met jou in contact als je   

 • ruime leidinggevende ervaring hebt (bij voorkeur in het onderwijs);

 • theoretische en praktische bagage hebt om integraal eindverantwoordelijk te zijn;

 • bekend bent met de doelgroep van de leerlingen op de ISK.

Klik hier voor de uitgebreide functiebeschrijving.

In gesprekken met jou wordt duidelijk dat je kunt bijdragen aan de stabiliteit en de verdere ontwikkelingen op de ISK naar een ISK/NT2 expertisecentrum (dat leerlingen en andere scholen ook na 2 jaar ISK verder begeleidt) en dat je hoog scoort op de volgende criteria:

Persoonlijk leiderschap: Je geeft het team vertrouwen en ruimte bij de uitvoering van alle taken die waar mogelijk zo laag mogelijk in de organisatie zijn belegd. Waar nodig hak je knopen door. Je toont betrokkenheid bij het wel en wee van teamleden. Je zorgt dat je goed op de hoogte blijft van externe ontwikkelingen en deelt je kennis met de organisatie. Je geeft direct leiding aan alle medewerkers op de locatie Eulerlaan en je bent hun case-manager op HR gebied.

Efficiënt beheer van middelen: Als directeur van een zelfstandige locatie weet je zorgvuldig om te gaan met alle beschikbare middelen. Je bent creatief en ondernemend in het vinden van oplossingen voor knelpunten op het gebied van inzet van personeel en financiën. Je geeft ruimte aan plannen die uit de organisatie komen binnen de kaders van onderwijs aan kinderen van vluchtelingen.

Onderwijskundig leiderschap: Je bent drager van het dalton-onderwijsconcept. Je gaat samen met alle medewerkers de uitdaging aan om dalton en de ISK verder vorm te geven tot een expertisecentrum. Je deelt de ambitie om alles wat mogelijk is uit de leerlingen te halen. Je faciliteert en stimuleert medewerkers om zich verder te ontwikkelen.

Communicatieve vaardigheden: In een relatief kleine organisatie waar maatwerk aan de orde van de dag is, past informele en formele communicatie. Daarnaast zorg jij voor zorgvuldige communicatie van schoolleiding naar de organisatie over besluitvorming en beleid. Je bent zichtbaar en toegankelijk voor de leerlingen, medewerkers en ouders.

Dit breng je mee

 • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen in relatie tot het gebied waarop
  binnen de locatie/school onderwijs wordt gegeven;

 • Kennis van en inzicht in de ontwikkelingen binnen de specifieke onderwijsgebieden van de
  locatie/school;

 • Kennis en vaardigheid op het gebied van managementtechnieken, personeelszorg en
  locatiegebonden financiële zaken (begrotingsvoorbereiding, budgetbewaking);

 • Inzicht in taak en werkwijze van de school;

 • Vaardigheid in het ontwikkelen, uitdragen, implementeren en verdedigen van onderwijskundig
  beleid.

Dit bieden we jou

 • Een school waarin je de vrijheid krijgt om jezelf voortdurend te ontwikkelen;

 • Salaris conform cao vo.

Dit zijn de stappen naar jouw baan
Ben je na het lezen van deze vacature net zo enthousiast over onze school als wij? Solliciteer eenvoudig met bovenstaand sollicitatieformulier. Voor meer informatie over deze vacature neem je contact op met Rob Bijeman, voorzitter College van Bestuur, r.bijeman@dalton-dordrecht.nl.

bottom of page