Nieuws

Algemeen
Opleiding
Sport
Cultuur
Excursies
Topsporter Martijn Teeuwen stelt doelen

'Topsport is goed te combineren met school, maar je hebt er wel discipline voor nodig'

02 juli 2021
Sport

Martijn zit inmiddels bijna 2 jaar op het Stedelijk Dalton Lyceum Kapteynweg waar hij in de 2e klas mavo zit. Hij speelt fanatiek ijshockey en gaat aankomend seizoen spelen bij de Tilburg Trappers. De Tilburg Trappers spelen op het hoogste niveau van Nederland; een mooie club om zichzelf verder te ontwikkelen dus. Naast het spelen en trainen bij deze club neemt Martijn ook deel aan het RTC (Regionaal talenten centrum) Zuid om zichzelf nog verder te ontwikkelen. En alsof dit nog niet genoeg is, speelt hij ook nog bij het Nationale team U-17.

Op de vraag of topsport goed te combineren is, geeft Martijn stellig antwoord. Het is goed te combineren, maar je hebt er wel discipline voor nodig. Om het huiswerk op de juiste tijden te maken, heeft hij dan ook een planning gemaakt in zijn agenda waar zowel de activiteiten op sportief gebied in staan als zijn schoolwerk. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht en zolang hij zich aan de planning houdt, gaat het goed. Door vooruit te plannen kunnen de schooltaken en de sporttrainingen en wedstrijden gecombineerd worden. Martijn traint in Tilburg, wat zorgt voor de nodige reistijd. Deze tijd benut hij dan ook goed door in de auto ook zijn schoolwerk te doen.

Op school voelt Martijn zich gesteund door zijn mentor mevrouw Önder én topsportbegeleider de heer Stuiver. Zij helpen hem bij het plannen en organiseren en proberen te zorgen voor een goede balans tussen topsport en onderwijs. Niet alleen op school zijn er mogelijkheden om extra huiswerk te maken, maar ook bij het RTC zijn er speciale werkplekken om huiswerk te maken. Hierdoor kan Martijn zijn huiswerk overdag maken, zodat hij thuis minder schoolwerk hoeft te doen en ook tijd heeft voor ontspanning en rust.

In de topsport worden doelen gesteld, zo heeft Martijn ook hele heldere doelen. Zijn doel is om de Duitse Oberliga of zelfs DEL 2 te halen (professioneel ijshockey in Duitsland). Daarnaast zou hij op termijn graag uitkomen voor het Nederlands herenteam en meedoen aan wereldkampioenschappen. Op de vraag waar we Martijn over 10 jaar zien, antwoordt hij dan ook volmondig: spelend in de Oberliga in Duitsland en uitkomend voor het Nationale team.

Dat zijn nog eens mooie doelen en met de instelling die Martijn op dit moment heeft, gaat hem dat zeker lukken.

Onderwijs
VWO
MAVO-HAVO
VMBO
ISK
Nieuws
Agenda
Over ons
Locaties
Vakanties
Groep 7 & 8
Contact
Vacatures
Inloggen Magister

Copyright 2020 Stedelijk Dalton Lyceum - design Twin Creations - productie Acadia

Contact | Disclaimer | Privacy |