Nieuws

Algemeen
Opleiding
Sport
Cultuur
Excursies
Lisanne Boeije (V6) wint NechTecH beurs met haar profielwerkstuk

Handprothese met behulp van een 3D printer

11 juni 2021
Opleiding

Al jaren organiseert NexTecH een profielwerkstukwedstrijd voor leerlingen die een technisch gerelateerd onderwerp kiezen voor hun profielwerkstuk en een technische studie gaan volgen. Dit jaar heeft Lisanne Boeije uit V6 de prijs in de wacht gesleept. Naast een eervolle vermelding levert dit ook nog een royaal geldbedrag op van € 8.400,-.

Lisanne heeft zelf een handprothese gemaakt met behulp van de 3D printer die in ons technieklokaal staat. Om tot dat resultaat te komen heeft Lisanne hulp gevraagd en gekregen van de organisatie e-NABLE. Een bedrijf dat 3D printinstructies beschikbaar stelt aan iedereen die in het bezit is van een geavanceerde 3D printer om zo met een beperkt budget protheses te kunnen printen. Lisanne heeft de benodigde onderdelen geprint, samengevoegd en ook nog voorzien van motortjes zodat de hand kan samenknijpen.

Het gehele Stedelijk Dalton Lyceum en de begeleiders van dit profielwerkstuk in het bijzonder, de heren Wilmink en Storchart, zijn natuurlijk heel trots op dit resultaat. 

Proficiat Lisanne!

Onderwijs
VWO
MAVO-HAVO
VMBO
ISK
Nieuws
Agenda
Over ons
Locaties
Vakanties
Groep 7 & 8
Contact
Vacatures
Inloggen Magister

Copyright 2020 Stedelijk Dalton Lyceum - design Twin Creations - productie Acadia

Contact | Disclaimer | Privacy |