Nieuws

Algemeen
Opleiding
Sport
Cultuur
Excursies
Wij missen je

We hebben nu al zin in september!

10 juli 2020 - 31 augustus 2020
Algemeen

We missen je. En 'we', dat is ál het personeel van de Overkampweg, dus óók die ene docent van wie je denkt dat hij/zij je écht niet mag. Carla mist je. Claudia vindt de mediatheek maar leeg. De gymdocenten vervelen zich dood omdat ze geen leuke clinics kunnen geven. De wiskundesectie wil weer sommetjes met je maken. Meneer van Rongen mist je in het theater.

Wat missen we je.

We missen de overvolle gangen, de daltonuren waar je je toch nog op het laatste moment voor inschrijft. Meneer
Pieterse mist je omdat hij je niet op je falie kan geven als je er weer eens uit bent gestuurd. Mevrouw de Hoon mist het Latijn spreken met je. Suayip mist de fout geparkeerde fietsen. Meneer van de Starre en mevrouw Boogers missen je bij de decanen kamer.

Je zit nu al een tijdje thuis, misschien mis je ons toch ook wel een beetje? Meneer Zomervrucht en meneer Gerrits missen het regelen van dingen voor je. De kunstdocenten missen de mooie projecten die je maakt. Mevrouw Fawzi mist het begeleiden van die prachtige profielwerkstukken. Mevrouw Hoogerwerf mist de Franse liedjes die je voor haar zingt en de balie mist je slappe smoesjes als je te laat bent of een les hebt gemist. Je bent onze favoriete leerling, dat weet je toch?

Als het straks september is, dan mag de school weer open. Als we je dan weer zien met je uitgeslapen hoofd, als we je weer les mogen geven, als Marian weer een broodje voor je mag smeren, als mevrouw Cimen weer Duits tegen je mag
praten, als de lokalen weer helemaal afgeladen zijn, dan zijn we stiekem wel een beetje blij, ook al is de vakantie dan voorbij. We hebben nu al zin in september!

Groetjes van al het personeel op de Overkampweg.

'Hopelijk groeien ze nog!'

Eindvoorstelling Drama kon tóch nog doorgaan

09 juli 2020
Cultuur

Geslaagd, maar toch nog naar school komen om drie voorstellingen in het theater te geven. De inmiddels oud-leerlingen Drama deden dat op indrukwekkende wijze. Zij wisten het publiek met hun ‘Hopelijk groeien ze nog!’ te raken. Het stuk was ontroerend, confronterend, grappig, maar het was bovenal een waardige afsluiting van hun middelbareschooltijd. Hier stonden geen leerlingen meer, geen meisjes meer, maar volwassen vrouwen, klaar om de wereld te veroveren.

Bedankt Fons, het is het knap hoe jij met jouw regie het beste uit de inmiddels oud-leerlingen weet te halen.

OVK Jaarafsluiting 1e 2e en 3e klas

Jaarafsluiting OVK 1e 2e en 3e klassen!

30 juni 2020 - 31 juli 2020
Sport


Afsluiting schooljaar 2019/2020 informatie voor leerlingen en ouders 


We willen het schooljaar graag op een leuke manier afsluiten. Daarom combineren we het uitreiken van het bevorderingsbesluit/jouw rapport met o.a. sportieve activiteiten. We gaan kanoën, suppen en chillen en in de Merwelanden.

Je moet donderdag 9 juli, vrijdag 10 juli, maandag 13 juli, woensdag 15 juli, donderdag 16 juli om 9.45 uur, 12.00 uur, 14.00 uur bij het Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53 aanwezig zijn. Dit is bij het bezoekerscentrum, waar we met school verzamelen voor het kanoën.

Je mag met maximaal drie leerlingen naar het Biesboschcentrum fietsen. Zet daar je fiets dubbel op slot, op anderhalve meter uit elkaar en wacht bij de fietsenstalling tot je door ons wordt opgehaald.

In geval van slecht weer, bijvoorbeeld harde regen of verwacht onweer word je via magister door ons geïnformeerd en moet je op dezelfde tijd op school aanwezig zijn.

Ieder klas is verdeeld in drie groepen. Een groep gaat kanoën, een groep gaat suppen en een groep gaat chillen. Deze laatste groep ontvangt het rapport, krijgt een ijsje en kan een spel gaan spelen. Na een half uur draaien de groepen een onderdeel door. Alle leerlingen doen alle onderdelen. Nadat een groep het kanoën of suppen heeft gedaan, worden de sup’s, kano’s en peddels ontsmet.

Je moet je mentor informeren als je niet in het bezit bent van een zwemdiploma. Voor de enkele leerling die dit helaas nog niet heeft, geldt dat je niet kunt deelnemen aan het onderdeel kanoën en ga je bij het suppen in de fluisterboot zitten. Bij het kanoën en suppen is een reddingsvest voor alle leerlingen verplicht.

Na afloop fiets je zelf weer naar huis. Mocht je na afloop of van tevoren naar het strandje in de Merwelanden gaan, dan valt dit vanzelfsprekend niet onder de verantwoordelijkheid van de school.

Doe thuis je zwemkleding aan. Er is geen mogelijkheid om je bij het Biesboschcentrum te verkleden. De kleedkamers van de kanoverhuur zijn gesloten. Je kunt bij het café van het Biesboschcentrum naar het toilet.

Laat zoveel mogelijk waardevolle spullen thuis. Neem je je mobiel toch mee dan mag je het, met je fietssleutel, in bewaring geven bij de mentor. We zullen er goed op passen, maar het blijft voor eigen risico.

Afhankelijk van de tijd dat jij jouw ‘afsluiting van het schooljaar’ hebt kun je een lunchpakketje meenemen. Wat je zeker mee moet nemen zijn een handdoek, waterschoenen of sportschoenen die nat mogen worden, in geval van mooi weer ook zonnebrand en een zonnebril, evt. een petje. Neem ook wat te drinken mee.

We wensen je een hele fijne dag/ dagdeel toe.

Met vriendelijke groeten,

De mentoren van klas 1, 2 en 3

 


Wanneer 

                                      Do 9/7                    Vr 10/7
10.00- 12.00 uur            geen klas                  a3c/g3

                                                                      32 lln

12.00-14.00 uur                a3a                         ta3

                                       31 lln                       29 lln 

14.00-16.00 uur                a3b                         tg3  

                                       31 lln                        21 lln


                                     Ma 13/7                    Wo 15/7                    Do 16/7 

10.00- 12.00 uur              a2a                          ag1a                          ta2ab

                                       27 lln                        32 lln                           31 lln

12.00-14.00 uur               a2b                           g2                            ag1b

                                       31 lln                         24 lln                          30 lln

14.00-16.00 uur             tag1b                        tg2 

                                       22 lln                        30 lln   

 

 

Het laatste nieuws over het Coronavirus

Verruiming maatregelen vanaf 1 juli

25 juni 2020
Algemeen

25 juni 2020:

Kabinet kondigt verruiming van de maatregelen aan per 1 juli

Het kabinet heeft gisteravond een verruiming van de maatregelen aangekondigd. Vanaf woensdag 1 juli a.s. hoeven leerlingen geen anderhalve meter afstand meer tot elkaar te houden. De anderhalve meter blijft wel gelden voor de afstand tussen leerling en onderwijspersoneel en onderwijspersoneel onderling.

Na de zomervakantie kunnen alle leerlingen weer naar school komen met een grotendeels normaal rooster. Wel zijn er nog beperkingen, die voortvloeien uit de inmiddels bekende RIVM-richtlijnen: leerlingen en onderwijspersoneel uit risicogroepen of met gezondheidsklachten die kunnen wijzen op corona worden geacht thuis te blijven en te werken.

Op de locaties blijven we tot de zomervakantie het huidige rooster gebruiken.

Voor meer informatie kun je terecht bij je mentor.

 

26 mei 2020:

Vanaf 3 juni locaties weer beperkt toegankelijk

Vanaf 3 juni a.s. starten op de locaties weer de lessen op school, maar beperkt. Niet alle leerlingen kunnen tegelijkertijd naar school komen, omdat hiervoor de lokalen veel te klein zijn. Er zullen per klas maximaal negen leerlingen in een lokaal passen, soms zelfs minder. De verplichte 1,5 meter afstand van elkaar en van alle medewerkers moet iedereen strikt naleven.

Na overleg met de medezeggenschapsraad zijn voor elke locatie startdocumenten gemaakt. Deze documenten krijgen alle leerlingen, ouders en alle medewerkers van het SDL.

Als er een wijziging nodig is, dan zal deze wijziging na overleg met de personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad zo gauw mogelijk worden toegepast.

Voor vragen kun je terecht bij je mentor.

 

07 mei 2020:

Voortgezet Onderwijs vanaf 2 juni weer beperkt open 

Op woensdagavond 6 mei jl. heeft het kabinet definitief besloten dat de scholen voor voortgezet onderwijs vanaf 2 juni weer beperkt open mogen. Dat betekent voor de leerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum dat er vanaf 3 juni beperkt les zal worden gegeven op school.
Er wordt eerst een landelijk protocol gemaakt waar alle scholen zich aan moeten houden. Dat protocol zal eind deze week naar de scholen worden gestuurd.
Elke locatie van het Stedelijk Dalton Lyceum zal daarna in overleg met de medezeggenschapsraad een eigen plan maken voor de leerlingen. Zodra dit bekend is, worden alle leerlingen en de ouders daarvan op de hoogte gebracht.

 

08 april 2020:

Slaag-zakregeling examens 2020

Vandaag, 8 april, heeft het ministerie van OCW de slaag-zakregeling bekend gemaakt voor de leerlingen die dit schooljaar eindexamen afleggen.

Tot 4 juni hebben leerlingen de mogelijkheid om het schoolexamen af te ronden. Op die dag wordt dus officieel bekend gemaakt of de leerling is geslaagd of niet.

Na 4 juni kunnen scholen nog binnen een vastgestelde periode leerlingen de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van resultaatverbeteringstoetsen die de school baseert op het bestaande pta.

Alle examenleerlingen en ouders krijgen deze week nog bericht van school over wat de slaag-zakregeling precies inhoudt.

 

01 april 2020:

Verlenging van de maatregelen tot en met 28 april

Gisteravond, dinsdag 31 maart, heeft de regering bekend gemaakt dat alle maatregelen worden verlengd tot en met 28 april. Ook de scholen moeten dus gesloten blijven.
Op 21 april neemt het kabinet een besluit over hoe het verder moet na 28 april.

De meivakantie van het Stedelijk Dalton Lyceum begint 18 april en duurt voor de leerlingen tot en met 5 mei. Voor het eind van de meivakantie weten we dus al wat de verdere maatregelen zullen zijn.

Het advies van de regering is ook om voorlopig geen plannen te maken voor de meivakantie en tijdens de meivakantie zoveel mogelijk thuis te blijven.

Na de meivakantie kunnen de examenkandidaten weer verder gaan met het afronden van hun examenonderdelen.

Zodra er meer nieuws is, dan krijgen leerlingen en ouders dat onmiddellijk te horen via mail.

Zorg goed voor jezelf en voor de ander, houd je goed aan alle voorzorgsmaatregelen. We wensen iedereen veel sterkte.

Schoolleiding Stedelijk Dalton Lyceum

 

24 maart 2020:

Centrale eindexamens gaan niet door

De centrale eindexamens voor middelbare scholieren gaan dit jaar niet door, heeft minister Slob in overleg met onderwijsvertegenwoordigers besloten. Scholen moeten op basis van de schoolexamens gaan beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. Ze krijgen tot begin juni de tijd om leerlingen hun schoolexamens te laten maken. Het besluit volgt op de aangescherpte coronamaatregelen.

"Leerlingen die zakken, krijgen de mogelijkheid van beroep en herkansing", zei Slob in een persmoment. "Er wordt snel meer duidelijk over de voorwaarden hiervan."

Slob benadrukt dat middelbare scholieren een volwaardig diploma krijgen. "Ik wil tegen middelbare scholieren zeggen dat ik goed besef dat dit voor hen een onzekere tijd is", zei Slob.

 

18 maart 2020:

Nieuws voor alle examenkandidaten

Minister Slob heeft gisteren besloten na afstemming met het RIVM dat de schoolexamens op school door kunnen gaan, maar wel onder strikte voorwaarden: Al het onderwijzend personeel en leerlingen die aanwezig zijn op school moeten volledig klachtenvrij zijn of anders thuisblijven.

Elke examenkandidaat heeft bericht gekregen van school wanneer de toetsen gaan beginnen. Mondelinge toetsen worden digitaal afgenomen.

Er is voor sommige toetsen nog geen oplossing gevonden. Zodra die er zijn, krijgen de examenkandidaten hiervan bericht.

Op school gelden belangrijke regels waar iedereen zich aan moet houden: 2 meter afstand houden van iedereen, in kleine groepjes in een lokaal zitten, en 2 meter uit elkaar zitten. Niet langer op school blijven dan strikt noodzakelijk. Natuurlijk ook geen handen geven, of op een andere manier iemand aanraken, bij hoesten altijd in de elleboog, ook papieren zakdoekjes gebruiken en die meteen weggooien. Lees ook zorgvuldig de berichten van school hierover.

Indien nodig, dan zal de school ook (voor een deel) in de meivakantie open zijn om ervoor te zorgen dat examenkandidaten hun pta-onderdelen af kunnen ronden.

Belangrijke informatie van de minister: In het meest ingrijpende noodscenario kunnen één of meer centrale examens worden uitgesteld en kan het eerste en tweede tijdvak zich uitstrekken tot het moment van de aanvang van de vroegste zomervakantie (aanvangsdatum 4 juli 2020). Het is daarom niet verstandig om vóór 4 juli 2020 een vakantie te plannen.

 

15 maart 2020:

De regering heeft 15 maart besloten dat alle scholen in Nederland dicht moeten tot en met 6 april. Alle locaties van het SDL zijn voor alle lessen en overige activiteiten daarom gesloten tot en met 6 april.
Voor examenleerlingen wordt zo gauw mogelijk een actieplan gemaakt om deze leerlingen op afstand te kunnen begeleiden.
Voor alle andere leerlingen wordt ook gekeken wat de mogelijkheden zijn van op afstand begeleiden.

Er wordt per mail doorgegeven wanneer leerlingen naar school kunnen komen om bijvoorbeeld spullen uit hun kluisje op te halen.

Zodra er meer nieuws is, dan krijgen leerlingen en ouders dat onmiddellijk te horen via mail.

 

12 maart 2020:

Vanuit het RIVM en het kabinet zijn er aangescherpte regels aangekondigd in verband met de uitbraak van het Coronavirus. De regels staat voorlopig vast tot en met 31 maart a.s.

Aanscherping:

Bij verkoudheidsklachten en/of hoesten blijf je thuis. Stel de school op de hoogte.

Voor scholen in het Primair en Voortgezet Onderwijs geldt:

De school sluit niet, maar samenscholingen van meer dan 100 personen gaan niet door. Dat betekent voor ons dat leerlingen zoveel mogelijk ruimte zullen krijgen tijdens de pauzes en leswisselingen.
Per locatie zal naar oplossingen worden gezocht.

Kijk ook zelf regelmatig op de website van het RIVM.

 

8 maart 2020:

Het is en blijft belangrijk dat wij als scholengemeenschap er alles aan doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de gezondheid van leerlingen en personeel en kwetsbare mensen in de samenleving zoveel mogelijk te waarborgen. De school volgt de richtlijnen van het RIVM.
Deze komen op het volgende neer:
- Heb je verkoudheids/griep klachten en ben je in een risico gebied geweest of heeft iemand in je nabijheid (familie of vrienden) het Corona virus, blijf dan thuis totdat je klachten zijn verdwenen en stel de school op de hoogte.

De laatste richtlijnen van het RIVM staan hieronder vermeld. Wil je deze zorgvuldig volgen?
Samen zorgen we er met de andere maatregelen die voorkomen dat we vochtdruppeltjes via de lucht (door hoesten en niezen) naar anderen verspreiden voor dat kwetsbare mensen in onze omgeving (en dus ook jouw kwetsbare familieleden) het virus niet krijgen.

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Geen handenschudden;
  • Raak zo min mogelijk met je handen je ogen, neus en mond aan;
  • Houd minimaal een meter afstand van iemand die hoest of niest.

Bedankt voor je medewerking.
Schoolleiding Stedelijk Dalton Lyceum


RIVM 5 maart 2020:
Heb je
• Verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius
• Contact gehad met een patiënt met het coronavirus, of ben je in een gebied geweest waar het coronavirus heerst:
o China (inclusief Hong Kong en Macau)
o Singapore
o Zuid-Korea
o Iran
o de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
Dan hoef je de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild. Dit kan ook een gewone verkoudheid zijn. Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen.

Worden je klachten erger:
• Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius)
• Je moet hoesten of je bent benauwd
Dan moet je wel bellen met de huisarts.

Wanneer moet je vanwege het coronavirus thuisblijven?
Sommige mensen vragen we om fysiek contact met anderen te beperken (social distancing). Het gaat dan om mensen die mogelijk besmet geraakt kunnen zijn met het coronavirus. Dat betekent dat zij niet naar hun werk of school mogen. Ze kunnen wel eventueel thuiswerken. Ze mogen wel even naar buiten om bijvoorbeeld boodschappen te doen, maar moeten er daarbij op letten dat ze op afstand van anderen blijven en geen lichamelijk contact maken. Dit geldt voor de volgende twee groepen mensen:
• Huisgenoten van patiënten met COVID-19
• Mensen die in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst en verkoudheidsklachten of koorts hebben. Het gaat om de volgende gebieden:
o China (inclusief Hong Kong en Macau)
o Singapore
o Zuid-Korea
o Iran
o de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
Deze klachten kunnen het begin zijn van COVID-19. Blijf thuis om uit te zieken en anderen niet te besmetten. Bel met de huisarts als de klachten erger worden.

Kijk ook zelf regelmatig op de website van het RIVM.

Trots op examenuitslagen

Definitieve resultaten zijn bekend

23 juni 2020
Opleiding

Met dank aan de docenten die zich intensief met het bedenken, maken, afnemen en nakijken van de RV-toetsen hebben bezig gehouden, zijn de definitieve examenresultaten als volgt:

Basisberoepsgerichte leerweg      97% geslaagd
Kaderberoepsgerichte leerweg  100% geslaagd
Leerwerktraject 100% geslaagd
Mavo 97% geslaagd
Havo 98% geslaagd
Vwo 99% geslaagd


Examen op hoger niveau op het Dalton Vakcollege

Daarnaast zijn er binnen de basisberoepsgerichte leerweg 26 examens en 12 schoolexamens voor keuzevakken op een hoger niveau (kaderberoepsgericht niveau) afgerond. Binnen de kaderberoepsgerichte leerweg zijn er 14 examens op hoger niveau (theoretische leerweg-niveau) afgerond.

NexTech scholarship

Bijzonder trots zijn we ook op JORIS RIJSDIJK, leerling van vwo 6. Hij heeft een NexTech scholarship (€ 8400) gewonnen met zijn profielwerkstuk “Machine learning”.
Het is voor het 5e jaar op rij dat één van onze leerlingen in de prijzen valt. Zie ook het nieuwsbericht hierover.

 

Wij zijn trots op jullie allemaal!

Nextech Scholarship

JORIS RIJSDIJK, leerling van vwo 6 heeft een NexTech scholarship (€ 8400) gewonnen met zijn profielwerkstuk “Machine learning”.

12 juni 2020
Opleiding

NexTech scholarship

JORIS RIJSDIJK, leerling van vwo 6, heeft een NexTech scholarship (€ 8400) gewonnen met zijn profielwerkstuk “Machine learning”.
Zijn begeleider was informatica docent Jan Kuijlaars. De prijs wordt op 2 juli feestelijk uitgereikt.
NexTech scholarship zijn aanmoedigingsprijzen om leerlingen te stimuleren een technisch vervolgopleiding te kiezen.
Door NexTech (het vroegere Dordtse Industriefonds) worden jaarlijks 4 beurzen uitgereikt.
Wij zijn bijzonder trots op Joris. Het is voor het 5e jaar op rij dat één van onze leerlingen in de prijzen valt.

 

Bijzondere afsluiting examenjaar

Bijzondere afsluiting examenjaar

05 juni 2020
Opleiding

Bijzondere tijden vragen om bijzondere daden.

In plaats van een telefoontje om de uitslag te melden bij de eindexamen kandidaten, gingen de docenten persoonlijk bij de leerlingen langs om ze te verrassen.

De dag na de uitslag werden ze nogmaals verrast op school met een silent disco!

Zo hebben de examenleerlingen toch nog iets bijzonders meegemaakt.

V-rede van Lamba Neshan uit vwo-5

Lamba opent Zuid-Holland conferentie met haar speech

12 maart 2020
Cultuur

Lamba Neshan uit vwo-5 heeft vorige week bij de voorrondes voor 'Op Weg Naar Het Lagerhuis' een prachtige V-rede uitgesproken. De V-rede is een speech, met dit jaar als onderwerp vrijheid.
Zij kwam hiermee in de finale. De provincie Zuid-Holland vond de speech zo goed dat Lamba vandaag is uitgenodigd om de Zuid-Holland conferentie te openen met haar speech. De Zuid-Holland conferentie is een grote netwerkbijeenkomst met dit jaar als thema vrijheid.

Junior Speaking Contest

JUNIOR SPEAKING REGIONAL ROUND 5TH MARCH 2020

 

06 maart 2020
Opleiding

JUNIOR SPEAKING REGIONAL ROUND 5TH MARCH 2020

Contestants Megan Silvester (TG2) and Ian Bijmolen (TG3) did their utmost while delivering their speeches today, but they were facing stiff competition and neither was able to win this round.
However, they (and we the teachers) are proud that they are among the best of the region! They were awarded a certificate and a trophy in the shape of a microphone! Well done!

 

Smart Lectures 2020

Het Stedelijk Dalton Lyceum is één van de deelnemende scholen aan Smart Lectures op 18 februari 2020

14 februari 2020
Opleiding

Download het programma hier.

Onderwijs
VWO
MAVO-HAVO
VMBO
ISK
Nieuws
Agenda
Over ons
Locaties
Vakanties
Groep 7 & 8
Contact
Vacatures
Inloggen Magister

Copyright 2020 Stedelijk Dalton Lyceum - design Twin Creations - productie Acadia

Contact | Disclaimer | Privacy |