Nieuws

Algemeen
Opleiding
Sport
Cultuur
Excursies
Oud-leerling in EK kwalificatietraject turnen heren

Op weg naar Baku in Azerbeidzjan

23 januari 2020
Sport

Luuk Huernink, oud leerling van de Overkampweg en nu eerstejaars student technische natuurkunde, is niet alleen slimme jongen, hij is ook een zeer getalenteerd turner. 

Luuk is geselecteerd voor het kwalificatietraject voor de Europese Kampioenschappen turnen heren in Baku, Azerbeidzjan en daar zijn wij ook best een beetje trots op!

Kijk hem vliegen tijdens een training bij O & O in Zwijndrecht. Heel veel succes op weg naar Baku, Luuk!

 

Leren met een WOW-factor

Kinderen scoren zelfvertrouwen in stadion FC Dordrecht

14 januari 2020
Opleiding

Playing for Succes

Playing for Success is een naschools programma voor kinderen tussen 10 en 14 jaar. Playing for Succes is bedoeld oor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en de vaardigheid om samen te werken. 

Een aantal kinderen van het Stedelijk Dalton Lyceum neemt deel aan dit programma. Op 14 januari hebben zij een actieve middag gehad in het stadion van FC Dordrecht. In die omgeving, met een echte WOW-factor, ontwikkelen de kinderen meer durf en ontdekken ze dat ze wél kunnen leren en dat leren ook nog eens leuk is. Leren met een WOW-factor dus!

Kijk op de website van RTV Dordrecht voor een verslag van deze tweede lesmiddag.

 

 

OPEN DAG Overkampweg 5 februari

Bezoek de Overkampweg op 5 februari 2020 van 15.00 - 20.00 uur.

13 januari 2020 - 05 februari 2020
Opleiding

Welkom!

OPEN DAG Kapteynweg 29 januari

Bezoek de Kapteynweg op 29 januari 2020 van 15.00 - 20.00 uur

13 januari 2020 - 29 januari 2020
Opleiding

Welkom!

OPEN DAG Dalton Vakcollege 5 februari

Bezoek het Dalton Vakcollege op 5 februari 2020 van 15.00 - 19.00 uur

13 januari 2020 - 05 februari 2020
Opleiding

Welkom!

GrowWizzKid

Knap staaltje 'leren door te doen'

06 januari 2020
Opleiding

Hier is hij dan, ons eigen GrowWizzKid systeem. Dit systeem zal bij gaan dragen aan de, voor ons  nieuwe, onderzoekende manier van leren. Eerstejaars techniek-leerlingen hebben het systeem 'op z’n Daltons' zelf in elkaar gezet. Dit is al een eerste deel van de multifunctionele inzetbaarheid van het systeem. Nu het systeem in elkaar staat kunnen o.a. de secties Biologie, NaSk en M&D ermee aan de slag. We gaan allerlei verschillende groenten, kruiden en kleine fruitsoorten telen.

Naast dat hier met de nieuwste technieken wordt gewerkt, zoals het meer-laags kweken en het gebruik van paarse led-verlichting, is het de bedoeling dat leerlingen zich bewust worden van wat er allemaal bij komt kijken; hoe het groeiproces van groente en fruit in elkaar zit en wat de voedingswaarden nu precies zijn. Wat gebeurt er met een krop sla, voordat het in de supermarkt ligt en hoe kweek je zowel gezond als efficiënt?

We hebben nu al veel zin om onze leerlingen deze onderzoekende manier van onderwijs aan te bieden!

Wil je het systeem komen bewonderen? Kom dan naar onze Open Dag op 5 februari! #lerendoortedoen #daaromdalton

Mevrouw Toney-Clare aan het woord over haar overstap naar het vmbo

'Mijn leerlingen zijn zoveel slimmer dan anderen en zijzelf vaak denken."

05 januari 2020
Opleiding

In het Onderwijsblad van januari 2020 van AOb is 'onze' Ergenia Toney-Clare aan het woord over haar overstap van havo/vwo naar het vmbo, nu zo'n zes jaar geleden.

Op de havo/vwo hadden de leerlingen haar kennis nodig, motivatie hadden ze al. Op het vmbo is de relatie met de leerlingen zoveel belangrijker.

"Je bent allround nodig, als mens, om te coachen en te ondersteunen. Maar: ze zijn zelf verantwoordelijk. En als die rolverdeling helder is, ontstaat samenwerking. Mijn leerlingen zijn zoveel slimmer dan anderen en zijzelf vaak denken. Binnen de uren die ik heb, is ruimte om in gesprek te gaan. Het gaat erom dat je de persoon achter de leerling ziet en de persoon achter de leerkracht laat zien."

Lees binnenkort het gehele artikel op de website van AOb.

Kerstgala Dalton Vakcollege

Spetterende afsluiting van 2019 voor het Dalton Vakcollege

19 december 2019 - 06 januari 2020
Algemeen

Ons kerstgala is weer de spetterende afsluiting geweest van 2019 voor het Dalton Vakcollege. We hebben genoten van onze leerlingen en van al het lekkers wat ze hadden meegenomen. We denken dus ook dat wij heel veel ouders moeten bedanken, die al dat lekkers klaar hebben gemaakt en zo ook bij hebben gedragen aan de hartverwarmende aanblik van die lange tafel vol met lekkers. Natuurlijk danken wij meneer Kelie en de leerlingen van techniek, die weer gezorgd hebben voor een mooi feest met muziek en spectaculaire verlichting en mevrouw Mustamandi voor het organiseren van de feesttafel. Ook bedanken wij de leerlingenraad voor het uitroepen van de King & Queen van het gala en de mooie kronen die erbij hoorden. #daaromdalton #zotrotsoponzeleerlingen #samenlerendoortedoen

Christmas Brunch brugklas

Ontbijten niet aanbevolen!

19 december 2019 - 06 januari 2020
Cultuur

Voor de kerstvakantie nog even een gezellige brunch met de brugklas. Allerlei heerlijks kwam voorbij, dus je had beter niet ontbeten die ochtend :)

Rolschaatstalent Quinty op tv!

Wie weet wordt kunstrolschaatsen ooit een Olympische Sport!

18 december 2019
Algemeen

Een van onze brugklassers, Quinty, heeft haar sport - kunstrolschaatsen - toch maar even mooi op de kaart gezet. Zelfs een interview met Ron Boszhard ging haar vlekkeloos af.

De Kapteynweg is super trots op Quinty!

 

Wil je de aflevering zien? Klik dan hier.

Onderwijs
VWO
MAVO-HAVO
VMBO
ISK
Nieuws
Agenda
Over ons
Locaties
Vakanties
Leerling
Groep 7 & 8
Ouders
Contact
Organisatie
College van bestuur
Algemeen
Raad van Toezicht
Vacatures
Inloggen Magister

Copyright 2019 Stedelijk Dalton Lyceum - design Twin Creations - productie Acadia

Contact | Disclaimer | Privacy |