Dalton Vakcollege schept extra ruimte voor zelfstandig werken

Leerlingen, docenten en professionele binnenhuisarchitecten hebben de koppen op verschillende momenten van dit schooljaar bij elkaar gestoken om de pleinen op de eerste verdieping aan te pakken. Het resultaat mag er wezen. De tekeningen zijn klaar en de meubels besteld. 
Het plein tussen het biologie-lokaal en het zorg-en-welzijn-lokaal, wordt het begeleidingsplein. Daar kunnen leerlingen in alle rust aan hun huiswerk en opdrachten werken. Ook biedt het de mogelijkheid om leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie of dyscalculie extra begeleiding te geven. 
Het plein bij de talen wordt een echt leerplein, waar leerlingen die goed zelfstandig kunnen werken, tijdens de lessen aan de slag kunnen. Dit is fijn, want zo kan er in de klaslokalen rustiger gewerkt worden met de leerlingen die extra instructies nodig hebben van de docent of kunnen leerlingen, die nog niet zo goed om kunnen gaan met zelfstandigheid, werken onder toezicht van de docent in het klaslokaal. 
Aan ouders wordt nadrukkelijk om hulp gevraagd bij het toezicht houden op de pleinen. Op die manier kunnen we het contact met de ouders ook verbeteren, denken wij.  Heeft u interesse om bijvoorbeeld een keer per week of een keer per maand toezicht te komen houden op de leerpleinen, dan kunt u een mail sturen naar: e.toney@dalton-dordrecht.nl.
Media
  • leerplein 1
  • leerplein 2