De mediatheek is een lees-, studie- en informatiecentrum waar leerlingen boeken kunnen lenen, informatie kunnen opzoeken voor werkstukken, opdrachten etc. of zelfstandig kunnen studeren. Zoeken én vinden, dat kan in de mediatheek, met behulp van de catalogus, diverse databanken, zoekmachines en natuurlijk, indien nodig, met assistentie van de medewerkers! In de folder (op de balie) kan iedereen meer informatie vinden over de werking van de mediatheek. Tip voor leerlingen: Op Magister vind je onder ELO -> 'bronnen -> OVK mediatheek' belangrijke gegevens aangaande de mediatheek.

De mediatheek heeft beperkte openingstijden, maar de webcatalogus is overal toegankelijk via

de webpagina van de mediatheek

Het is belangrijk dat leerlingen hun leerlingenpas bij zich hebben, want zonder die pas kunnen zij geen computers gebruiken of boeken lenen!