Onder het motto "Kijk eens wat wij allemaal kunnen", willen wij u op deze pagina van de website graag laten zien wat onze leerlingen zoal in hun mars hebben. En dat is niet gering!

Bjurre  en Dagmar uit V6 maken een album

Bjurre Potters en Dagmar van Wijngaarden bedachten wat niet veel andere leerlingen tot nog toe bedachten: een zelfgeschreven album als profielwerkstuk.
Bjurre en Dagmar onderzochten hoe je van het begin van een album toewerkt naar een concert en deden daar in hun profielwerkstuk verslag van. En…van een concert gaat het ook echt komen: op donderdag 29 november presenteert het duo in Theater De Willem in Papendrecht het album The Road Of Life, met een liveband.Tekst toevoegen ...

Bekijk hier het artikel in het AD.

Strakke dansshow Dance Mov(i)es

In de laatste week voor de herfstvakantie werd het theater op de Overkampweg weer eens intensief gebruikt. Leerlingen en ouders genoten van een strakke dansshow. Van James Bond tot The Lion King en van Grease tot Highschool Musical, alle filmhits van de laatste decennia kwamen langs. Tien verschillende films waren het uitgangspunt voor elke zelfgemaakte dans.
Zeer strak gedanst en met goed geluid en een mooie belichting. En zoals altijd alles door onze eigen leerlingen gedaan. Vijf keer een volle bak van steeds 140 toeschouwers. Klasse!

Musical ‘Annie’ in theater Overkampweg

Op 5, 6 en 7 juni vonden de uitvoeringen plaats van de musical 'Annie' in ons eigen SDL-theater. Er werd al een poos hard gewerkt door onze leerlingen en het productieteam, maar zeker de laatste dagen voor de uitvoeringen werden er nog kleine en grote wonderen verricht. Het resultaat was ernaar: Annie is vijf maal opgevoerd in bijna volle zalen met enthousiast publiek. Net als altijd was er veel ruimte voor de eigen inbreng van de leerlingen. De techniek, kleding, public relations en dergelijke werden alle verzorgd door de leerlingen zelf. De regie lag in handen van onze docent drama Fons van Rongen.

Leerlingen bouwen zelf een enigma


In de Tweede-Wereldoorlog bouwde Alan Turing de  zogenaamde 'Enigma'. Daarmee kon hij gecodeerde berichten van de Duitsers ontcijferen. Fu-Cui Meijer en Sharon Dijkstra wilden voor hun profielwerkstuk graag iets doen met cryptografie, ze hadden daar een cursus in gevolgd aan de TU-Delft en dit onderwerp was ook onderdeel van wiskunde-D. Op enig moment vroegen ze zich af of ze zelf ook een enigma zouden kunnen bouwen. Dat is hen gelukt, ze hebben en elektrische versie gemaakt van de originele die mechanisch was. Je kan er mee coderen en decoderen. Een fantastische prestatie.
In de eerste week van april 2018 was in het (huis)theater van de locatie Overkampweg de voorstelling 'Mag ik bij je slapen?' te bewonderen... De voorstelling (een examenproject van de leerlingen die drama als examenvak volgen) was een zogenaamde 'montagevoorstelling'. Een verzameling losse scènes waarvan er een aantal door de leerlingen (en de regisseur) zelf geschreven waren, maar de meeste kwamen ergens anders vandaan (o.a. Acda en de Munnik, Jiskefet, Missie Aarde). Eén van de speelsters zegt daarover: "We hebben in het eerste kwartaal allemaal een uur over onszelf gepraat en vanuit de dingen die ons 'ons' maken zijn we verder gaan werken, onder regie van Fons uiteraard".

Dalton muziekprijs

Senna, Enza, Nicole en Senna uit A3a hebben de muziekprijs van de derde klassen gewonnen. Ze hebben een clip gemaakt op muziek van ‘We the kings’ met het nummer ‘Sad song’. Het wordt live gezongen en ze hebben de opname, edit en regie zelf verzorgd.