Onder het motto "Kijk eens wat wij allemaal kunnen", willen wij u op deze pagina van de website graag laten zien wat onze leerlingen zoal in hun mars hebben. En dat is niet gering!

Adeline Visser en Thijmen Woldhuis winnen scholarship

Bij de uitreiking van de Innovation Awards 2019 op woensdagavond 22 mei in Zwijndrecht hebben twee van onze vwo leerlingen een NexTECH scholarship gewonnen met hun profielwerkstuk. 
Adeline Visser (geheel links) kreeg haar beurs voor een profielwerkstuk over hersenkankercellen: “Trespassing the brain's greatest barrier” en Thijmen Woldhuis (geheel rechts) voor zijn werkstuk over kernfusie: “Nuclearfusion - A sun on earth”.
De Innovation Award ZHZ is een gezamenlijk initiatief van Werkgevers Drechtsteden en Drechtsteden BUSINESS en mag zich inmiddels verheugen op een breed draagvlak bij bedrijven, instellingen en de regionale en lokale overheden.

In de zomer zal het overgaan

Op 20 en 21 maart was het zover: maanden van voorbereiding leidden tot de eindexamenvoorstelling van het examenvak Kunst Drama: 'In de zomer zal het overgaan'.
Vanaf september zijn de tien eindexamenleerlingen bezig geweest met het maken van een eigen voorstelling. Daar komt behoorlijk wat bij kijken: het verzamelen van inspiratiebronnen, teksten schrijven, spelen, regisseren. Alles hebben de leerlingen zelfstandig gedaan onder de bezielende leiding van hun docent Fons van Rongen.
Dit alles leverde twee fantastische voorstellingen op, beide voor volle zalen. Tegen een prachtig decor van jeugdfoto's van de spelers keken de tien acteurs terug op gebeurtenissen uit hun jeugd en behandelden tussen de bedrijven door ook wat actuele thema's. Sommige verhalen waren erg persoonlijk en indringend, waardoor bij het publiek af en toe een traantje vloeide. Maar gelukkig, zoals wel vaker in de voorstellingen van Fons, was ook dit keer de bevrijdende lach nooit ver weg. Chapeau!

Eindexamenconcert H5 en V6:  Back to the future

De leerlingen van Havo 5 en Vwo 6 die muziek als examenvak hebben gekozen, hebben er weer een feestje van gemaakt. In een prachtig eindconcert mochten ze laten zien wat ze in hun mars hadden. Van klassieke prelude’s tot  Amy Winehouse van  The Beatles tot Roxanne Hazes, allerlei soorten en genres passeerden de revue. Niet alleen de uitvoering ook de organisatie van het evenement was in handen van de leerlingen zelf en (dus) prima verzorgd!

Bjurre  en Dagmar uit V6 maken een album

Bjurre Potters en Dagmar van Wijngaarden bedachten wat niet veel andere leerlingen tot nog toe bedachten: een zelfgeschreven album als profielwerkstuk.
Bjurre en Dagmar onderzochten hoe je van het begin van een album toewerkt naar een concert en deden daar in hun profielwerkstuk verslag van. En…van een concert gaat het ook echt komen: op donderdag 29 november presenteert het duo in Theater De Willem in Papendrecht het album The Road Of Life, met een liveband.Tekst toevoegen ...

Bekijk hier het artikel in het AD.

Strakke dansshow Dance Mov(i)es

In de laatste week voor de herfstvakantie werd het theater op de Overkampweg weer eens intensief gebruikt. Leerlingen en ouders genoten van een strakke dansshow. Van James Bond tot The Lion King en van Grease tot Highschool Musical, alle filmhits van de laatste decennia kwamen langs. Tien verschillende films waren het uitgangspunt voor elke zelfgemaakte dans.
Zeer strak gedanst en met goed geluid en een mooie belichting. En zoals altijd alles door onze eigen leerlingen gedaan. Vijf keer een volle bak van steeds 140 toeschouwers. Klasse!

Musical ‘Annie’ in theater Overkampweg

Op 5, 6 en 7 juni vonden de uitvoeringen plaats van de musical 'Annie' in ons eigen SDL-theater. Er werd al een poos hard gewerkt door onze leerlingen en het productieteam, maar zeker de laatste dagen voor de uitvoeringen werden er nog kleine en grote wonderen verricht. Het resultaat was ernaar: Annie is vijf maal opgevoerd in bijna volle zalen met enthousiast publiek. Net als altijd was er veel ruimte voor de eigen inbreng van de leerlingen. De techniek, kleding, public relations en dergelijke werden alle verzorgd door de leerlingen zelf. De regie lag in handen van onze docent drama Fons van Rongen.

Leerlingen bouwen zelf een enigma


In de Tweede-Wereldoorlog bouwde Alan Turing de  zogenaamde 'Enigma'. Daarmee kon hij gecodeerde berichten van de Duitsers ontcijferen. Fu-Cui Meijer en Sharon Dijkstra wilden voor hun profielwerkstuk graag iets doen met cryptografie, ze hadden daar een cursus in gevolgd aan de TU-Delft en dit onderwerp was ook onderdeel van wiskunde-D. Op enig moment vroegen ze zich af of ze zelf ook een enigma zouden kunnen bouwen. Dat is hen gelukt, ze hebben en elektrische versie gemaakt van de originele die mechanisch was. Je kan er mee coderen en decoderen. Een fantastische prestatie.
In de eerste week van april 2018 was in het (huis)theater van de locatie Overkampweg de voorstelling 'Mag ik bij je slapen?' te bewonderen... De voorstelling (een examenproject van de leerlingen die drama als examenvak volgen) was een zogenaamde 'montagevoorstelling'. Een verzameling losse scènes waarvan er een aantal door de leerlingen (en de regisseur) zelf geschreven waren, maar de meeste kwamen ergens anders vandaan (o.a. Acda en de Munnik, Jiskefet, Missie Aarde). Eén van de speelsters zegt daarover: "We hebben in het eerste kwartaal allemaal een uur over onszelf gepraat en vanuit de dingen die ons 'ons' maken zijn we verder gaan werken, onder regie van Fons uiteraard".

Dalton muziekprijs

Senna, Enza, Nicole en Senna uit A3a hebben de muziekprijs van de derde klassen gewonnen. Ze hebben een clip gemaakt op muziek van ‘We the kings’ met het nummer ‘Sad song’. Het wordt live gezongen en ze hebben de opname, edit en regie zelf verzorgd.