CSM

CSM is de afkorting van Cultuur, Sport en Maatschappij. Bij school denk je vaak aan lessen en huiswerk, maar gelukkig is dat niet het enige wat je er kunt doen. We vinden het belangrijk dat je ook andere leuke dingen met elkaar onderneemt, zoals een schoolreisje, een middagje kanoën of mountainbiken. Meestal worden deze activiteiten buiten de lessen om georganiseerd. De meeste activiteiten vinden plaats op de dinsdagmiddag. Die is vrij geroosterd voor al deze activiteiten.
Daarnaast zijn er ook regelmatig daltonmiddagen voor de leerlingen georganiseerd. Eén of meerdere vakken verzorgen deze middag, die meestal gericht is op verdieping van het vak.


Het overzicht van de dinsdagmiddagen in vind je op Magister. Deze wordt steeds voor de hele periode gevuld.

Leuke activiteiten vanuit school


Bij school denk je vaak aan lessen en huiswerk, maar gelukkig is dat niet het enige wat je er kunt doen. We vinden het belangrijk dat je ook andere leuke dingen met elkaar onderneemt, zoals een schoolreisje, een dagje kanoën of mountainbiken. Meestal worden deze activiteiten buiten de lessen om georganiseerd.
Zo kan het zijn dat je voor geschiedenis met je klas het Anne Frankmuseum bezoekt en als vakexcursie voor maatschappijleer naar de Tweede Kamer gaat. Soms krijg je een toneelstuk op school (eventueel in het Engels), maar we gaan ook wel eens naar de schouwburg. Afgelopen jaar zijn er leerlingen naar een theateroptreden van Waylon geweest.

Reizen en lerenDe school organiseert regelmatig reizen naar buitenlandse steden. Zo zijn we in de afgelopen jaren naar Parijs, Praag, Londen, Lissabon, Istanbul en Rome geweest. Die reizen zijn er voor het plezier en de gezelligheid, maar ze zijn er vooral ook als onderdeel van het lesprogramma. Leerlingen die meegaan, moeten voor verschillende vakken (bijvoorbeeld voor geschiedenis, economie of kunstvakken) opdrachten en presentaties doen in die stad. Die opdrachten tellen mee voor het PTA. Deze reizen vinden vanaf 2017-2018 in het examenjaar plaats.