Het lijkt nog ver weg, maar over een paar jaar zul je een beroep gaan uitoefenen. Welk beroep zou dat zijn? Bestaat dat nu al? Denk eens aan een app-ontwerper, tot een paar jaar geleden had niemand daar ooit van gehoord. Ook in het onderwijs willen we mee met vernieuwingen, zodat we de leerlingen van nu zo goed mogelijk begeleiden naar hun toekomst. Daarom werken we met een digiklas.

De maatschappij ontwikkelt zich de laatste jaren in snelle vaart. Voornamelijk op het gebied van ICT is het soms moeilijk bij te houden wat er allemaal speelt en hoe daarmee om te gaan. Met de huidige ontwikkelingen kunnen we en willen we niet achterblijven op het Stedelijk Dalton Lyceum. Als we kijken naar de toekomst van onze leerlingen, willen wij ze daar zo goed mogelijk in begeleiden.
Het antwoord op de vraag of een ‘digiklas’ een toegevoegde waarde heeft op het onderwijs is: ja. Zeker in ons Daltononderwijs zien wij veel mogelijkheden. Leerlingen kunnen interactief met elkaar samenwerken, krijgen meer ruimte binnen hun eigen capaciteiten en leren zelfstandig en verantwoord keuzes te maken.
Misschien heb je er weleens iets over op het nieuws gezien of op internet: het onderwijs wordt steeds digitaler. Ook op de Kapteynweg zijn we daarmee aan de slag gegaan. We zijn gestart in het schooljaar 2013-2014 met twee brugklassen en elk jaar daarna hebben we uitgebreid. Sinds 2016-2017 is de gehele havo-brugklas digitaal. Op de mavo is het aantal digileerlingen ongeveer 60%. Voordeel hiervan is dat je echt leert te werken met een tablet, iets wat in het middelbaar en hoger onderwijs steeds meer wordt gebruikt, maar ook in het bedrijfsleven.
Verder bereiden we je voor op jouw toekomst! We weten nog niet welke beroepen er over zo'n 10 jaar zijn en wat je daarvoor nodig hebt. Met de digiklas leren we je ook op andere manieren om te gaan met leren en onderzoeken. Hoe maak je bijvoorbeeld eigenlijk het beste gebruik van internet en apps?
Dat we veel met de iPad werken in een digiklas, betekent niet dat je geen schrift en pennen meer nodig hebt. Voor je hersenontwikkeling is het juist goed om veel te blijven schrijven. Verder is het soms gewoon ook handiger om met een werkboek te werken of op papier. Je kunt je bijvoorbeeld vast voorstellen dat het werken met een passer bij wiskunde niet zo prettig werkt op een iPad. We halen het beste uit al deze zaken en dat zorgt voor afwisselend onderwijs!
Dat leer je dus in de digiklas op de Kapteynweg! Op deze pagina kun je je alvast voorinschrijven voor het schooljaar 2017-2018. Dit hoeft alleen als je je inschrijft voor het niveau gl-mavo/havo. De havo/vwo-klassen zijn allemaal digiklassen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt bepaald hoeveel digiklassen m/h er komen. Deze inschrijving is daarom geen garantie voor plaatsing in een digiklas.
 
* Mocht je meer vragen hebben, neem dan contact op met dhr. Koppelaar, teamleider onderbouw
 
* Wil je niet kiezen tussen tweetalig en digi? Het kan allebei! Ga dan naar de pagina van English Stream.
 
* De kosten voor deelname aan de digiklas blijven beperkt tot de aanschaf van een iPad.
 
* Systeemvereisten voor de digiklas: een iPad: minimaal Air of hoger. 16 GB opslagruimte is genoeg, meer is optioneel. Andere tablets dan die van Apple zijn op dit moment nog niet compatibel genoeg om deel te kunnen nemen aan de digiklassen