Locatie Dalton Vakcollege in vogelvlucht

Leren door doen?


Welkom op de pagina van het Vakcollege. Als je hier bent beland, ben je waarschijnlijk op zoek naar informatie. Informatie over de school waar je volgend jaar graag naar toe zou gaan. De overstap van groep 8 naar de brugklas is een van de belangrijkste die je in je leven gaat maken, dus daar moet je heel goed over nadenken: waar voel ik me thuis, wat ga ik leren, past de school bij mijn capaciteiten, is het ver fietsen, hoe gaat het met huiswerk, hoe vind ik snel de weg, welke extraatjes zijn er? Kijk op je gemak rond op onze site en kom langs tijdens de kennismakingslessen of maak een afspraak voor een individuele rondleiding. Zo kun je zelf ervaren hoe het is op onze school. 

Wat is belangrijk?


Leren door te doen is kenmerkend voor onze school.
In de onderbouwklas 1 en 2 heb je te maken met het vakcollege in de bovenbouw met de afdelingen. Daar leer je vooral door te doen.

Naast het feit dat je op het Dalton Vakcollege vanaf leerjaar 1 praktijkuren hebt begint iedereen ook op KB niveau. Ook bij een BB advies vanuit de basisschool mag je alle vakken op KB-niveau proberen. We gaan dan per vak kijken of je op KB kan blijven of dat BB beter bij je past. Zo kun je dus ieder vak op je eigen niveau afsluiten.

Bezoeken basisscholen


Net als voorgaande jaren zullen een aantal basisscholen onze school bezoeken voor een aantal kennismakingslessen. Klik hier voor de foto's van vorig jaar. De kennismakingslessen vinden dit jaar plaats van 15 t/m 19 oktober. Kom je niet met je klas, maar wil je wel kennismakingslessen volgen? Schijf je dan in via het aanmeldformulier.

We hopen je snel te mogen ontvangen!

Rondleiding


Wil je samen met je ouders een rondleiding door onze school? Maak dan een afspraak met dhr. Musscher. U kunt hem bereiken via het contactformulier.

Doemiddag

Alle doemiddagen van schooljaar 2018 - 2019 hebben inmiddels plaatsgevonden. 

Meld je aan 

Ben je er samen met je ouders uit en wil je graag verder op het Dalton Vakcollege? Meld je dan bij ons aan!