Nieuws meer nieuws
 
 Op maandag 1 juli had het Dalton Vakcollege hoog bezoek, namelijk van minister Slob (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Het regioplan om techniekonderwijs te versterken en verder te ontwikkelen is door de minister goedgekeurd. RTV Dordrecht bracht verslag uit van het bezoek.
 
Alle tweedejaars leerlingen van het Dalton Vakcollege hebben in april een projectweek 'Inclusion' gehad. Zij bezochten jongerenvoorstelling ' Count Me In' in het Energiehuis, een jongerenvoorstelling over culturele diversiteit en tolerantie. Ook gingen zij op excursie naar Nationaal Monument Kamp Vught en bezochten Museum '40 - '45 in de binnenstad van Dordrecht. Op die manier kwamen ze van alles te weten over de Tweede Wereldoorlog. Op school werden er verschillende creatieve workshops gegeven om alle opgedane indrukken te verwerken: 'Spoken sword en schrijven' door Fariesh; 'Rap' door Freddie Crooks;  'Social journalism' door Ousassima Tajmout en 'Theater en fysiek theater' door Leonie Goedegebeur en 'Building a city' door Liesbeth de Boer. Het doel van de workshops was dat leerlingen aan de slag konden met de vraag: 'Wat betekent respect nu voor mij?'. 
Hieronder een korte aftermovie van deze workshops en de eindpresentatie! 
Wat ik erg leuk vind aan mijn school is dat ik veel met mijn handen mag doen en niet de hele dag in de boeken hoef te zitten.