U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelRomy Tromp winnaar 'Spoken Word'


Met gedicht 'Krachtig en pijnlijk'

Dinsdag 9 mei, net na de meivakantie, hebben 3M3 en 3M4 een workshop Spoken Word gevolgd. Als eerste hebben zij een groot deel van de film “Louder than a bomb” gezien, die een aantal jongelui volgt die meedoen aan een Spoken Word competitie in Chicago. Het is daar een groot ding en het is een prestigieuze wedstrijd. Het is al heel wat wanneer je school mag meedoen. Het geeft de leerlingen veel eigenwaarde en ze hebben de ruimte om eigen ervaringen in dichtvorm te delen.

Deze film maakte veel indruk op onze leerlingen. Er werden in de film dan ook heel heftige emoties gedeeld. Na de film gingen onze eigen leerlingen aan het werk. Het centrale thema was “ik”. Heel moeilijk, want zo dichtbij en persoonlijk. Via vingeroefeningen gingen ze langzamerhand over op het “echte” werk. De leerlingen van 3M3 hebben nog een week extra tijd gekregen om aan hun werk te schaven.

De gedichten werden opgehaald door de organisatie van de workshop en bekeken door een deskundige jury. Zij zouden per school, er deed buiten onze school ook een school uit Rotterdam mee, een winnaar aanwijzen. Donderdag 8 juni ontving ik een e-mail dat op onze school de winnaar Romy Tromp was met het gedicht “Krachtig en pijnlijk”.

Het jury-oordeel was als volgt:

In het winnende gedicht is het thema ‘Ik’ heel persoonlijk en sterk uitgewerkt door Romy. De ik-waarde van ieder mens brengt zij mooi onder worden en zo is haar gedicht van waarde voor een ieder die het leest.

Romy heeft een één-op-één workshop met een Spoken Word dichter aangeboden gekregen, waar zij graag gebruik van zal maken.Romy heeft een workshop gewonnen, maar alle leerlingen die hebben meegedaan zijn ook winnaar. Zij hebben handvatten gekregen om hun emoties te kanaliseren. Hier kan iedere leerling wat mee voor de toekomst. Als hun docent Nederlands ben ik apetrots op alle deelnemers.

Veronica Souër


Bekijk hier het winnende gedicht

Terug