U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelDaltontalentendag op Overkampweg


Presentatie van twintig meest bijzondere profielwerkstukken.


Op woensdag 25 maart (Nationale Daltondag!) presenteerden de leerlingen van V6 de twintig meest bijzondere profielwerkstukken nogmaals voor een publiek van V5 en V6 leerlingen in twee rondes van elk tien presentaties. Deze twintig profielwerkstukken gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen. Om er een paar te noemen (zodat u een beetje een idee krijgt): Fibonacci reeks, Het Nederlands strafrecht, Criminal profiling, Klonen en stamcellen, De invloed van muziek op mensen met Alzheimer, Remodeling of used buildings...


     


De leerlingen van V6 kunnen trots zijn op hun gedegen en bijzondere onderzoeken, werkstukken en hun presentaties daarover. Net zo trots als hun begeleiders en docenten.

De middag werd geopend in het theater met een door V6 leerlingen gemaakte film met interviews met docenten over hun middelbare-schooltijd, waaruit eens te meer bleek dat leraren eigenlijk ook maar gewone mensen zijn.


     


Voor de V6 leerlingen was de middag de kans om kennis te nemen van het werk van hun medeleerlingen; voor de V5 leerlingen dient het ook als inspiratie voor hun profielwerkstuk waar ze komende maanden aan gaan werken.
Terug