U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelAnderhalve week in de 'American Dream'


IB leerlingen terug na trip naar de USA

Hun geest zweeft nog ergens boven of aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, maar de rest van de leerlingen die op uitwisseling in Amerika zijn geweest is wel weer terug in Nederland. Hoewel…

Dit jaar heeft voor de 6e keer een uitwisseling plaatsgevonden tussen het Stedelijk Dalton Lyceum en een high school in Merced, California. Vorige week keerden de IB-leerlingen, die deelgenomen hadden aan de exchange terug op Schiphol.     


Als ze nog een week langer hadden kunnen blijven was dat voor niemand een bezwaar geweest. Want wat is er nu leuker dan je eigen “American dream” leven? Naar school gebracht worden per auto door je 16/17 jarige host, burgers in allerlei soorten eten, een van de mooiste nationale parken (Yosemite)  bewandelen, shoppen in een echte mall en zelf ervaren hoe zo’n Amerikaanse highschool is.

Natuurlijk is 10 dagen veel te kort, maar als je een vriendschap voor het leven sluit (en die basis is de afgelopen jaren in de voorgaande uitwisselingen menig keer gelegd), dan hoef je niet bang te zijn dat je nooit meer terug komt. Alleen zal er dan geen highschool leven meer bij zijn.


     


Wat nu rest zijn foto’s en herinneringen en de vooruitblik op de return visit in april. Eigenlijk kunnen ze haast niet wachten en zijn de tussenliggende weken maar een hinderlijke onderbreking, een ander teken dat ook deze trip weer buitengewoon geslaagd is geweest.


Terug