U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelKlassieke mythe behoudt zeggingskracht


Week van de klassieken weer voorbij

De aftrap van de Week van  Klassieken werd net als voorgaande jaren door de 2e klas gymnasium gegeven. In een zeer goed met vaders, moeders en andere belangstellenden gevuld theater lieten deze jonge gymnasiasten zien hoe zij met “stillevens” mythen tot leven wisten te wekken. De voorlezers vervulden met verve hun taak om de mythe te vertellen, geregeld onderbroken door verstilde scène’s als illustratie van het verhaal.

 

     
     
     


Nadat de mythen van Orpheus, Tantalus, Perseus, Midas en Narcissus vertoond waren mocht het publiek zijn stem uit brengen. Tijdens het tellen van de stemmen werd het publiek vermaakt met nog een mythe, “Pyramus en Thisbe”, voorgedragen door Silke uit G4.
Met overgrote meerderheid werd de mythe van Midas dit jaar als beste verkozen. Wat niet wegneemt dat iedereen ook zeer genoten heeft van de andere opvoeringen. Voor degenen die niet zelf konden komen kijken....er zijn gelukkig foto’s te bewonderen.
De uitreiking van de Europese certificaten Latijn en Grieks aan de 3e en 4e klas gymnasiasten, die ook op maandag op het programma stond, krijgt nog een vervolg, omdat de Europese organisatie ons nog even laat wachten op de officiële papieren. 
 Voor de brugklassen G1A en TG1 was er op woensdag het toneelgezelschap “Toendra” met de voorstelling “Daedalus en Icarus” in ons theater. Een bewerking van de Griekse mythe leerde het publiek dat dromen prachtig zijn, maar dat je neerstort als je daarin te ver gaat. Aandachtig kijkend en luisterend maakten deze brugklassen zo voor het eerst (?) kennis met de klassieken op het toneel.
Donderdag was de dag om de hal om te toveren in een museum met de tentoonstelling “Te Wapen”. In de lessen beeldende vorming had de 3e klas aan lino-sneden gewerkt met dit thema als uitgangspunt. Kleine gladiatorhelmen werden nog voorzien van begeleidende tekst en daarna kon alles op de prikboorden in de hal. De leerlingen G4 Latijn hadden zich ook niet onbetuigd gelaten en inmiddels Titus Nitus, een Romeinse soldaat, tot stand gebracht. En als u op de ouderavond geen kans gezien heeft de tentoonstelling te bekijken, hij blijft tot het einde van de week (vrijdag 21 maart) staan. 


     
Terug