U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelOverkampweg officieel senior tto-school


De locatie Overkampweg (vwo) van het Stedelijk Dalton Lyceum mag zich officieel tto-seniorschool noemen.  

Op donderdag 12 februari  j.l  werd de school bezocht door de visitatiecommissie van het Europees Platform / Nuffic, een visitatie die de school glansrijk heeft doorstaan. De commissie toonde zich bijzonder tevreden over de kwalitiet van het Engelstalige onderwijs. Daarmee is het Stedelijk Dalton Lyceum de enige gecertificeerde tto-school in Dordrecht. De school is vanzelfsprekend trots op het feit dat na het eerder behaalde junior certificaat nu ook de senior status is bereikt.

In het tweetalig onderwijs volgen de leerlingen vanaf de brugklas ruim de helft van alle vakken in het Engels; daarnaast is er een groot aantal Engelstalige activiteiten, excursies naar Oxford en een leerling-uitwisseling naar Roemenië in klas 3. De leerlingen kunnen naar keuze een tweetalige atheneum of een tweetalige gymnasium opleiding volgen. De combinatie van tweetalig onderwijs met gymnasium is de hoogst mogelijke vorm van onderwijs in het middelbaar onderwijs.

In klas 4 leggen de leerlingen het Cambridge Advanced English examen af. Naast hun gewone vwo opleiding volgen de meeste tto -leerlingen in de bovenbouw het International Baccalaureate programma dat aan het eind van vwo 6 wordt afgesloten met het IB diploma. Het Stedelijk dalton Lyceum scoort daarbij in de top 5 van scholen in Nederland die dit programma aanbieden. De leerlingen die deelnemen aan het IB programma worden hierdoor  ”near native speaker”.

Tto leerlingen uit V5 op bezoek in de VS

n vwo 5 is een leerling uitwisseling met een school in de VS onderdeel van deze opleiding. Eind februari gaan, in de voorjaarsvakantie, weer 21 leerlingen voor uitwisseling naar Merced en Los Angeles in de VS voor een onvergetelijke ervaring.

Terug