U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelWiskundedag Overkampweg


Op vrijdag 14 november hebben alle V5 leerlingen deelgenomen aan de Wiskundedag 2014: een dag geen gewone lessen maar de hele dag in een groepje samenwerken aan een wiskunde opdracht.
 

’s Ochtends om kwart voor negen kregen de leerlingen de laatste instructies en de opdracht uitgereikt. Daarna werd er hard gewerkt aan de opdrachten van de Wiskunde A-lympiade (voor leerlingen met wiskunde A of C) of van de Wiskunde B-dag (voor leerlingen met wiskunde B). Veel overleggen, proberen, puzzelen en discussiëren: hoe moet het (of hoe kan het) en wat is een handige aanpak? Vervolgens ook alles netjes uitwerken in een overzichtelijk verslag want om 16.00 uur moet het eindverslag worden ingeleverd. De eindverslagen tellen mee als PTA wiskundecijfer voor de leerlingen.

 
Voor de B-leerlingen was de opdracht om het computerspel Lights Out te analyseren en oplossingsstrategieën te vinden; de A-leerlingen vergeleken de betrouwbaarheid van weersvoorspellingen op verschillende internetsites. 
De leerlingen zijn enthousiast aan de slag geweest en vonden het een leuke dag; de wiskundedocenten zijn zeer tevreden over de inzet van de leerlingen.  Volgend jaar weer !

     


Meer foto’s staan binnenkort in de Fotomap op de L-schijf.

Terug