U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelCultuur, sport en maatschappij (CSM)


Programma en terugblikWeek 10


Maandag 5 maart 
14.20-16.20 uur Dalton Cinema Geschiedenis A2A A2B A2C G2 TA2 TAG2, theater

Woensdag 7 maart
14.20-16.20 uur Dalton Cinema Geschiedenis, AG1A AG1B AG1C TAG1A TAG1B, theater

Donderdag 8 maart
14.20-16.20 uur Dalton Cinema Geschiedenis H3 A3A A3B A3C G3 TAG3, theater 
14.20-16.20 uur zaalvoetbaltoernooi meisjes H3 A3A A3B A3C G3 TAG3, sportboulevard, sportkleding meenemen
 

Badmintontoernooi tweede klassen
Onze kampioenen: Bij de meisjes: 1e Hailey en Laura TAG2, 2e Sude Nas en Faith G2 en 3e Liselotte en Sophie  A2B. Bij de jongens: 1e Muhammed en Thijs A2A, Flint en Tycho G2 en 3e Cas en Philip A2A.

 
 

Zaalvoetbaltoernooi derde klas jongens
Jongens van vijftien zonder scheidsrechter wedstrijden laten spelen voor Overkamp zaalvoetbalkampioenschap, dat hoeft niet per sé probleemloos te verlopen. Toch spelen we al jaren zonder en dat altijd goed. Ook deze editie. Leerlingen worden op onze school, tijdens de lessen LO in deze traditie groot gebracht en dat betaalt zich bij onze 24 toernooimiddagen uit. 
De taarten gingen respectievelijk naar H3, A3A en A3C.

 
 
 

Badmintontoernooi brugklassen
Het was een mooi gezicht om zoveel leerlingen tegelijkertijd heel geconcentreerd hun wedstrijdjes te zien spelen. De hele sporthal was gevuld, op twaalf velden wordt tegelijkertijd door 48 leerlingen gespeeld. Dit zijn onze kampioenen: 1e Ian en Timo Tag1b, 2e Lars en Ishaan Ag1c en 3e Casper en Joël uit Ag1b. De meisjes spelen volgende week.

 
 
 

De squash en klimweken zijn begonnen
Gedurende twee weken gaan gaan iedere CSM maandag, woensdag en donderdagmiddag 24 leerlingen squashen en 50 leerlingen klimmen.

 
 
 

Dalton Basketbaltoernooi
Als er op zeven velden tegelijkertijd wordt gebasketbald, dan weet je dat het een druk bezet toernooi is. Dat was op beide toernooimiddagen het geval, bij zowel de brug- als bij de tweede klassen. 
De sectie is LO is trots op het feit dat de wedstrijden met een ‘contactsport’ als basketbal zonder scheidsrechters en zonder problemen gespeeld kan worden. Dat zegt veel over de sportieve opvoeding in ‘fair play’. 
Bij de brugklas meisjes werd TAG1B kampioen en bij de jongens AG1B. Van de tweede klassen werd bij de jongens A2A eerste en bij de meisjes TA2.

 
 
 

Dalton gamemaker wedstrijd
Meer dan 50 brugklasleerlingen hebben deelgenomen aan de Dalton gamemaker wedstrijd. Of het ‘later wereldberoemd worden’ met de zelfgemaakte game een rol speelt weten we niet, maar de belangstelling was dit jaar wel erg groot. Er zijn heel veel uren in maken van originele games met mooie graphics gestopt. De wedstrijd werd zoals gebruikelijk op een Daltonschool, geleid door tweede klas leerlingen die vorig hebben gewonnen. Joël en Melih werden eerste van AG1B, Glenn van TAG1A en Nadya van TAG1B.

 
 
 


Bodybalance
Deze mengvorm van tai-chi, pilatus en yoga werd door onze derde klasleerlingen in Sportcity beoefend. Onze leerlingen kregen een compliment van lerares.
 
 
 Breakdancen in je boxershort
De leerlingen van de brugklassen zagen de voorstelling 100% selfmade van de dansgroepen DOX en Maas in het Energiehuis. De scenes met de ‘lachdans’ en die waarin de dansers aan het breaken waren met hun trainingsbroek op hun enkels ontvingen het meeste applaus. Na afloop konden ze met de dansers op de foto.
 
 
 


Bowlen populairste CSM onderdeel
Vaak gaan de onderbouwklassen in zijn geheel bowlen, terwijl het geen verplicht CSM onderdeel is. 
Het de sfeer en de gezelligheid die maken dat ze zo massaal inschrijven. Verdeeld over zes middagen gaan bijna 400 leerlingen in Lizz’s World bowlen.
 
 
 


Tafeltennistoernooi brugklassen
Even stoom afblazen na dagen hard leren tijdens de proefwerkweek. Zestig jongens en meisjes uit de brugklassen streden om de medailles van de Overkamp tafeltenniskampioenschappen. 
Bij de meisjes werd Quirine uit AG1A eerste, Pascale uit AG1A tweede en Tristan uit TAG1B derde. 
Bij de jongens werd Erwin uit TAG1B eerste, Najib uit AG1C tweede en Lars uit AG1C derde. Waar we vooral blij mee waren was het feit dat er in een eerlijke en sportieve sfeer werd gespeeld. Ze moesten zelf scheidsrechteren en tellen en dat ging prima.
 
 


Weergoden waren ons gunstig gestemd
De toernooimiddagen van het Dalton voetbaltoernooi willen nog wel eens niet doorgaan vanwege het slechte weer. Deze editie’s gelukkig niet. 
Verdeeld over drie middagen streden dertig teams van onze onderbouw voor de prijzen. A2B/G2 werd zowel bij de dames als de heren eerste bij de tweede klassen.

 
 
 

Longboarden populair
Meer dan 100 derde klasleerlingen hebben meegedaan aan clinic longboarden. Een populaire lifetime sport.
Onder de uitstekende leiding van Stan van de moveacademy leerden ze de goede basishouding, steppen, bochten maken, stoppen en nog veel meer. 
Er waren veel gevorderde leerlingen bij. Zij leerden trucjes zoals 180-ties op en met je board. 
Onze leerlingen zaten zoals gebruikelijk volop in de beschermingmaterialen. Ze zijn er aan gewend, dus niemand die er over zeurt, maar om nou te zeggen dat het van harte gaat..

 
 
 

Opnieuw leren fietsen
Er is massaal ingeschreven op het CSM onderdeel ligfietsen. In vier sessies hebben negentig derde klas leerlingen opnieuw leren fietsen.
Ligfietsen op de driewielers is relatief eenvoudig, met een bovenstuur is het al een stuk lastiger en met een onderstuur is het een echte uitdaging.
Eerst oefenden ze naast de school en vervolgens gingen ze in een vast parcours door het Overkamppark ligfietsen.
De waardering voor dit onderdeel was groot. Na afloop vragen we de deelnemers om een cijfer te geven. Onze leerlingen voelen zich veilig genoeg om een vier te geven als het ze niet aanspreekt. Het regende echter achten, negens en tienen.

 
 
 

Jesse doet het wel even voor

De clinic freerunning voor de leerlingen van A2C, TA2 en TAG2 stond onder leiding van Jesse, een V5 leerling van onze school die deze sport op een hoog niveau beoefent. Hij liet de meest spectaculaire moves zien! Aspirant lesgevers waren Max en Sen uit de tweede klas. Het vangen en beveiligen werd verzorgd door sterke dames en heren uit A3B. Het geheel stond onder supervisie van de docenten LO. Zo gaat dat op een echte Daltonschool. 
De deelnemers beheersten aan het einde van de clinic, dankzij het goede voorbeeld van Jesse en het uitstekende vangen van de medeleerlingen, de bayo, de backflip, de kong, de spiderman, de wallflip en de catleap. Aan het eind van de clinic deden de deelnemers nog drie rondjes 'parcours', waarbij ze het geleerde konden toepassen.

 
 
 

Kickboksclinic
Jitske, Germans, Ceyda en Tarik verzorgden de kickboksclinic. Terwijl zij andere tweede klassers leerden hoe ze moesten jabben, crossen, hoeken of low kicken waren andere leerlingen in de leer. Deze aspirant lesgevers werden tijdens deze clinic opgeleid. 
De discipline was groot. Dat moet ook wel, de veiligheid staat altijd voorop.

 
 

Iets te harde wind
De leerlingen die in de brug- en de tweede klas met school hadden gesurfd bleven best goed op de plank staan. Voor de andere leerlingen was de wind net wat te hard. Vanwege het zonnige weer en het heldere zwemwater hadden ook deze deelnemers het prima naar hun zin.

 
 
 

Rondje om het eiland in recordtijd
Als de waterstand in de kreekjes naast het Moldiep te laag is en we er helaas niet kunnen kanoën varen we de route met 'het rondje om het eiland'. Noor, Ilse, Mimoun en Luuk waren in recordtijd terug, terwijl andere kano's nog niet op de helft waren. Kanoën is de meest populaire sportclinic. Meer dan 250 leerlingen uit de onderbouw gaan verdeeld over vijf middagen het Moldiep op.

 
 
 
 
 


De ouderraad subsidieert de bitjes van het hockeytoernooi 

De deelnemers van het Overkamp hockeytoernooi konden dankzij een subsidie van de ouderraad een bitje kopen voor €1,- . Op een enkele leerling na hebben alle leerlingen gebruik gemaakt van dit aanbod. 
De ouderraad kent veel subsidies toe voor CSM onderdelen die wat duurder zijn en daardoor wellicht niet voor alle leerlingen bereikbaar zijn. Voor b.v. de kaartjes van het schouwburgbezoek wordt maar € 4,- in rekening gebracht. Ook wordt royaal bijgedragen aan het betaalbaar houden van sportclinics en het examengala. 
Het hockeytoernooi werd gewonnen door A1a1, H2 en A3a.

 
 
 
Terug