U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelSpeciaal bezoek uit Afrika


Op 16 september bracht Mevrouw Fobuzie uit Kameroen  een bezoek aan onze school.

Mevrouw Fobuzie is leerkracht aan de Goverment Bilugual High School in Bamenda. Het doel van het bezoek:  kijken hoe wij omgaan met leerlingen met een beperking. Op het SDL zitten meerdere leerlingen met een beperking. Die maken allemaal hetzelfde huiswerk en gaan allemaal naar dezelfde lessen. De leraren zijn op de hoogte van de beperkingen van bepaalde leerlingen, zo kunnen ze rekening met deze leerlingen houden.

Bamenda ligt in Kameroen, Afrika en is een zusterstad van Dordrecht. Mevrouw Fobuzie is al 25 jaar officieel leerkracht van de Kameroense regering. Ze is op dit moment bezig bij het CBC (Cameroon Baptist onvention) voor het Seepd programma. Dit programma zet zich in voor mensen met een beperking, van autisme tot dyslexie. Mevrouw Fobuzie kwam naar Dordrecht om te kijken hoe dat het speciaal onderwijs hier geregeld is.
De Afrikaanse gaste toonde zich verrast over de grote verschillen die bestaan tussen het onderwijs in Kameroen en hier in Nederland. Zo bestaat een kleine klas in Bermuda uit 60 leerlingen en een grote klas telt er wel 120. Op de school waar zij werkt, zitten maar liefst 5000 leerlingen. Een ander opmerkelijk verschil: in Bamenda zitten in één klas leerlingen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Ook verschil in opleidingsniveau kennen ze daar niet; iedereen volgt dezelfde opleiding.

Terug