U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelLisa & Martijn winnen reis naar Colombia


op Imagine Scholierencompetitie in Naturalis in Leiden

Lisa Minère & Martijn Naaktgeboren presenteerden hun profielwerkstuk “The New Generation Of Regeneration” op donderdagmiddag 17 april 2014 tijdens de Grote Finale van de Imagine Scholierencompetitie in Naturalis in Leiden.
Op deze elfde editie van de Imagine Scholierencompetitie streden zes groepen scholieren voor de hoofdprijs: een reis naar een ontwikkelingsland. In de aanloop naar deze wedstrijd hebben leerlingen in hun profielwerkstuk een innovatief idee van een wetenschapper in Life Sciences & Technology uitgewerkt tot een business plan, specifiek gericht op de problematiek in ontwikkelingslanden. Ze presenteerden hun business plan tijdens de finale voor een vijfkoppige jury, bestaand uit experts op het gebied van (bio)technologie en duurzaam ondernemen.
Het idee van Lisa en Martijn: een techniek om beschadigd weefsel te vervangen, speciaal voor slachtoffers van landmijnen of ander geweld in Colombia die geen zorgverzekering kunnen betalen. Zij zijn begeleid door wetenschappers Lorenzo Moroni & Ivan Lorenzo Moldero van de Universiteit Twente.
Volgens de Jury pakken zij een schrijnend probleem aan en hebben zij hun idee recht uit het hart en met passie gebracht. Zij hebben dus een reis naar Colombia gewonnen, waar ze zullen kennismaken met verschillende projecten op het gebied van Life Sciences & Technology en de lokale cultuur.

De Scholierencompetitie wordt elk jaar georganiseerd vanuit Stichting Imagine Life Sciences en bestaat inmiddels 11 jaar. Door deel te nemen aan deze competitie maken leerlingen op een inspirerende en fascinerende manier kennis met Life Science & Technology en leren ze hoe ze in dit vakgebied een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. 
 

Terug