U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelDaltontalentendag


op 25 maart, ter gelegenheid van de Nationale Daltondag

         
 Het is u wellicht ontgaan: afgelopen woensdag, 26 maart was het Nationale Daltondag. Het Stedelijk Dalton Lyceum, locatie Overkamweg, besloot die gelegenheid aan te grijpen om een klein 'feestje'  te vieren met klas 5 en 6 in de vorm van een Daltontalentendag. Voorgedragen door de begeleidende docenten, presenteerde het puikje van de leerlingen van  V6 zijn 'prijswinnende' profielwerkstukken aan de medeleerlingen. Met name de leerlingen van de vijfde klassen bood dit een uitstekende gelegenheid om eens te zien wat dat nou eigenlijk inhoudt, een profielwerkstuk en hoe een presentatie in zijn werk gaat. Ook konden zij op deze midddag natuurlijk eideloos veel inspiratie opdoen voor een onderwerp voor hun eigen 'masterpiece'.
         
     
         
 De aftrap werd verricht door Jan Beuving en Tom Dicke, in het eigen theater van de school. Zij speelden een selectie uit hun cabaretvoorstelling, geïnspireerd op het vak wiskunde. Erg herkenbaar voor de bovenbouwleerlingen in de zaal. Tom Dicke speelde een soort thuiswedstrijd, aangezien hij oud-leerling is van de school. Daarna was het dus de beurt aan de leerlingen zef. Opvallend: het brede scala aan onderwerpen, variërend van 'Regeneratieve geneeskunde' tot 'Vrijwilligerswerk in Ghana' en van 'Het Belang van zelfbeheersing' tot 'DNA binnen forensisch onderzoek'. De slimme leerlingen hadden van hun hobby hun beroep gemaakt, zoals Ivo Verhaagen die met behulp van een groot scherm en een enorme geluidsinstallatie uitlegde hoe je op de computer een echte House Track componeert.
         
     
         
 Een informatieve, nuttige en amusante middag, dus, afgelopen woensdag op het SDL en bijna zeker het begin van een mooie traditie
Terug