U bent hier:   Start > Organisatie > Nieuws
  |  Inloggen

Details van het artikelWeek van de Klassieken afgerond


Het zit er weer op. Gelukkig hebben we de foto's nog...

Op maandag 10 maart ging de week van de Klassieken van start met tal van activiteiten. Op het spreukenscherm in de hal draaide de hele week een quiz met over de dagen verspreid een twintigtal vragen. De winnares daarvan is Anna Bakker uit G3 geworden.

 

De tweede klassen gymnasium hebben zich op maandag 10 maart vol overgave gestort op een viertal Griekse mythen. De mythes van Perseus, Orpeus, Latona en Midas werden tot mooie tableaux vivants bewerkt en op de maandagmiddag voor ouders en andere belangstellenden opgevoerd. Begeleid door geluidseffecten of pianomuziek, gesminckt en verkleed kwamen de verhalen tot (een verstild) leven.

         

Vervolgens was het op maandag tijd voor de uitreiking van de ECCL (European Certificate for Classics, Latin) waaraan de 3e klassers hebben meegedaan. In december is dit Europese examen afgenomen en nu was het moment om de zilveren en bronzen medaillecertificaten uit te reiken. In totaal konden er 6 zilveren en 7 bronzen certificaten uitgedeeld worden en zijn alle leerlingen voor het examen geslaagd.

Op woensdag 12 maart was het de beurt aan de brugklassen voor hun deel van de week van de Klassieken. De vertoning van de film Percy Jackson in combinatie met de echte mythe leverde per brugklas 3 winnaars op voor een machtige, goddelijke prijs.

 

Het slotstuk van de week van de Klassieken was voor de 3e klassen, die op donderdag 13 maart een Romeinse kamer hebben ingericht compleet met wandschildering, aanligbed en tafeltjes. Maar een eetkamer is niet compleet zonder hapjes en die werden op de donderdagmiddag met kundige hand bereid. Tussendoor werden de meisjes nog in Romeinse stijl gekapt. Voorzien van de juiste kledij werd zo de ontvangst op de ouderspreekavond een verrassend welkom. Veel ouders en docenten hebben zich de klassieke lekkernijen goed laten smaken.

         

Meer foto's? Kijk op de fotopagina van het Gymnasium.
Terug