U bent hier:   Overkampweg
  |  Inloggen

Details van het artikelCultuur, sport en maatschappij (CSM)


Programma en terugblikweek 43  


Woensdag 25 oktober
14.20-15.20 uur theatervoorstelling ’De gevaren van verstoppertje spelen moet je niet onderschatten’ AG1A AG1B AG1C TAG1A TAG1B 
19.30 uur theatervoorstelling ’De gevaren van verstoppertje spelen moet je niet onderschatten’ bovenbouw, familie en vrienden

Donderdag 26 oktober
19.30- 20.45 uur kleine zaal schouwburg Kunstmin voorstelling ’Revolution starts now’ H3 A3A A3B A3C G3 TAG3 A2A A2B G2 A2C 19.15 uur aanwezig St Jorisweg 76


 

Weergoden waren ons gunstig gestemd
De toernooimiddagen van het Dalton voetbaltoernooi willen nog wel eens niet doorgaan vanwege het slechte weer. Deze editie’s gelukkig niet. 
Verdeeld over drie middagen streden dertig teams van onze onderbouw voor de prijzen. A2B/G2 werd zowel bij de dames als de heren eerste bij de tweede klassen.

 
 
 

Longboarden populair
Meer dan 100 derde klasleerlingen hebben meegedaan aan clinic longboarden. Een populaire lifetime sport.
Onder de uitstekende leiding van Stan van de moveacademy leerden ze de goede basishouding, steppen, bochten maken, stoppen en nog veel meer. 
Er waren veel gevorderde leerlingen bij. Zij leerden trucjes zoals 180-ties op en met je board. 
Onze leerlingen zaten zoals gebruikelijk volop in de beschermingmaterialen. Ze zijn er aan gewend, dus niemand die er over zeurt, maar om nou te zeggen dat het van harte gaat..

 
 
 

Opnieuw leren fietsen
Er is massaal ingeschreven op het CSM onderdeel ligfietsen. In vier sessies hebben negentig derde klas leerlingen opnieuw leren fietsen.
Ligfietsen op de driewielers is relatief eenvoudig, met een bovenstuur is het al een stuk lastiger en met een onderstuur is het een echte uitdaging.
Eerst oefenden ze naast de school en vervolgens gingen ze in een vast parcours door het Overkamppark ligfietsen.
De waardering voor dit onderdeel was groot. Na afloop vragen we de deelnemers om een cijfer te geven. Onze leerlingen voelen zich veilig genoeg om een vier te geven als het ze niet aanspreekt. Het regende echter achten, negens en tienen.

 
 
 

Jesse doet het wel even voor

De clinic freerunning voor de leerlingen van A2C, TA2 en TAG2 stond onder leiding van Jesse, een V5 leerling van onze school die deze sport op een hoog niveau beoefent. Hij liet de meest spectaculaire moves zien! Aspirant lesgevers waren Max en Sen uit de tweede klas. Het vangen en beveiligen werd verzorgd door sterke dames en heren uit A3B. Het geheel stond onder supervisie van de docenten LO. Zo gaat dat op een echte Daltonschool. 
De deelnemers beheersten aan het einde van de clinic, dankzij het goede voorbeeld van Jesse en het uitstekende vangen van de medeleerlingen, de bayo, de backflip, de kong, de spiderman, de wallflip en de catleap. Aan het eind van de clinic deden de deelnemers nog drie rondjes 'parcours', waarbij ze het geleerde konden toepassen.

 
 
 

Kickboksclinic
Jitske, Germans, Ceyda en Tarik verzorgden de kickboksclinic. Terwijl zij andere tweede klassers leerden hoe ze moesten jabben, crossen, hoeken of low kicken waren andere leerlingen in de leer. Deze aspirant lesgevers werden tijdens deze clinic opgeleid. 
De discipline was groot. Dat moet ook wel, de veiligheid staat altijd voorop.

 
 

Iets te harde wind
De leerlingen die in de brug- en de tweede klas met school hadden gesurfd bleven best goed op de plank staan. Voor de andere leerlingen was de wind net wat te hard. Vanwege het zonnige weer en het heldere zwemwater hadden ook deze deelnemers het prima naar hun zin.

 
 
 

Rondje om het eiland in recordtijd
Als de waterstand in de kreekjes naast het Moldiep te laag is en we er helaas niet kunnen kanoën varen we de route met 'het rondje om het eiland'. Noor, Ilse, Mimoun en Luuk waren in recordtijd terug, terwijl andere kano's nog niet op de helft waren. Kanoën is de meest populaire sportclinic. Meer dan 250 leerlingen uit de onderbouw gaan verdeeld over vijf middagen het Moldiep op.

 
 
 
 
 


De ouderraad subsidieert de bitjes van het hockeytoernooi 

De deelnemers van het Overkamp hockeytoernooi konden dankzij een subsidie van de ouderraad een bitje kopen voor €1,- . Op een enkele leerling na hebben alle leerlingen gebruik gemaakt van dit aanbod. 
De ouderraad kent veel subsidies toe voor CSM onderdelen die wat duurder zijn en daardoor wellicht niet voor alle leerlingen bereikbaar zijn. Voor b.v. de kaartjes van het schouwburgbezoek wordt maar € 4,- in rekening gebracht. Ook wordt royaal bijgedragen aan het betaalbaar houden van sportclinics en het examengala. 
Het hockeytoernooi werd gewonnen door A1a1, H2 en A3a.

 
 
 
Terug