U bent hier:   Overkampweg > Ouders > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Details van het artikelCSM dagen in excursieweek


Voor de thuisblijvers werden allerlei activiteiten georganiseerd.

Het Stedelijk Dalton organiseert een groot aantal excursies. Deze excursies worden begeleid door veel docenten. Om de overlast van lesuitval zoveel mogelijk te beperken worden deze excursie in één week georganiseerd. 
Voor de klassen die deze week niet op excursie gaan, worden vervangende activiteiten zoals CSM dagen geregeld. Zo namen de tweede klassen op hun CSM dag o.a. deel aan 'Streetbeat', een debatprogramma over verkeersveiligheid. Vervolgens werden ze rondgeleid in het onderwijsmuseum en maakten daar een eigen variant van een opname van het jeugdjournaal. Het project 'Kunst in de openbare ruimte' werd, vanwege de storm vervangen door de Dalton Cinema voor het vak Frans. 
Voor de brugklassen stond o.a. 'The Battle' op het programma. De klas werd in tweeën geplitst, en namen ze deel aan een wedstrijd 'wie weet het meest over verkeersregels'. Vervolgens bezochten ze de Worldcup shorttrack wedstrijd in de ijshal van de sportboulevard. En ook voor deze leerlingen een Dalton Cinema Frans. 
Een mooie invulling van de excursieweek voor klassen die volgend jaar op pad gaan.


     
     
     


Terug