U bent hier:   Overkampweg > Ouders > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Details van het artikelTeamAlert op Overkampweg


Terwijl de bovenbouwleerlingen op reis waren naar verre buienlanden, werden er voor de onderbouwleerlingen activiteiten dichter bij huis georganiseerd.

Zo hadden we drie dagen lang Team Alert over de vloer.Team Alert realiseert jaarlijks ruim zeshonderd projecten op scholen, festivals en andere plekken waar jongeren komen. Met de projecten beoogt Team Alert de levens van alle Nederlandse jongeren beter maken. Dat doen ze door jongeren uit te dagen het meeste uit hun leven te halen en te laten zien hoe ze hun leven gelukkiger, veiliger en gezonder kunnen leiden. Vanuit die visie richten zij zich op uiteenlopende relevante maatschappelijke thema’s die jongeren aangaan, zoals verkeersveiligheid, een gezonde leefstijl en slim omgaan met geld.

Het thema op de Overkampweg dit jaar was: vekeersveiligheid.
De brugklasleerlingen kregen het project 'The Battle' voorgeschoteld. Hier werd de verkeerskennis van de leerlingen getest en moesten ze veilige en onveilige situaties improviseren en uitbeelden. Ook moesten ze quizvragen beantwoorden en proberen samen een onveilige locatie in de buurt veiliger te maken. Er werd veel gelachen en de leerlingen staker er een boel van op.
 

Tweede en derde klasleerlingen maakten kennis met 'Streetbeat'. Hier ging de klas met elkaar de strijd aan! Er werd in drie rondes gediscussieerd over verschillende stellingen, bijvoorbeeld: "Het gebruik van mobiele telefoons op de fiets moet verboden worden!" Er bleken onder onze leerlingen verrassend goede debaters te zitten. Daarnaast werd ook hier de parate verkeerskennis getest in de vorm van een quiz.


     
     
     Terug