U bent hier:   Overkampweg > Ouders > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Details van het artikelAlle 18 geslaagd!


Alle 18 leerlingen die vorig schooljaar opgingen voor het IB (International Baccalaureate) zijn geslaagd.

Het IB is een internationaal examen Engels dat wereldwijd wordt afgenomen. Leerlingen die in het bezit zijn van dit diploma kunnen wereldwijd gaan studeren. Het Stedelijk Dalton Lyceum biedt een onderdeel van het programma aan, te weten English A Language and Literature. Dit programma houdt zich bezig met de Engelse taal in het algemeen: intensieve literatuurstudie, political speeches, media, advertising, culture etc.
Dit jaar is het examen voor het eerst gemaakt zonder onderscheid tussen native en non-native speakers.  Onze tweetalige leerlingen volgen dus hetzelfde programma en doen hetzelfde examen als leerlingen die Engels als hun moedertaal hebben. Dit maakt de prestatie van onze vwo leerlingen des te waardevoller.
Het hoogste cijfer op deze locatie ooit is dit jaar behaald door Anne Fleur Zantvoort. Zij behaalde het hoogst mogelijke cijfer: een 7 (het hoogste cijfer voor IB: de schaal loopt van 1 - 7, waarbij een 3 voldoende is). Nicole Verolme en Esma Yavuz kwamen tot een indrukwekkende 6.
Terug