U bent hier:   Overkampweg > Ouders > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Details van het artikelOlympische Spelen in Dordrecht


De gymnasiumklassen 2 en 3 namen het tegen elkaar op.

Onder het motto “wat in Londen kan, kan ook in Dordrecht” hebben de leerlingen van de tweede en derde gymnasiumklassen op twee dinsdagmiddagen het tegen elkaar opgenomen om uit te maken wie de meest Olympische klas is.

   

 

Op dinsdag 11 september werd er (dankzij Jupiter) op zonnige sportvelden een vierkamp gehouden in de onderdelen sprint, verspringen, kogelstoten en hindernisrace. In groepen streden de klassen om de beste positie in het tussenklassement, dat aan het eind van de middag deze volgorde liet zien: TG3 – G3 en G2 – TG2.

   

Twee weken later liet elke klas in het theater zien hoe zij een mythe tot leven hebben gewekt. Merendeels gekleed in hun beste toga’s, voorzien van attributen en enkele maskers, werd de voordracht van elke klas treffend geïllustreerd met mooie toneelbeelden en diverse keren muzikaal ondersteund. De tweekoppige jury had het heel moeilijk met de becijfering van de opvoering van Perseus (G2) – Orpheus (TG3) – Niobe (TG2) en Midas (G3).

Gevoegd bij de punten van het sportgedeelte was TG3 de uiteindelijke winnaar en was er voor hen behalve eeuwige roem, de wisseltrofee en taart.

Terug