Sport Xtra

 
 
Sport Xtra


Ben jij een sporttalent?

Sport Xtra is een bijzonder vak. Leerlingen raken niet alleen bedreven in de bestaande sporten, ze leren ook over nieuwe onbekende sporten zoals omnikinbal, flagfootball en freerunnen. Gedurende het jaar nemen ze op de dinsdagmiddagen minimaal tien keer deel aan een clinic/toernooi (met onder meer golfen, zelfverdediging en klimmen). Op school krijgen de leerlingen tijdens een daltonuur wekelijks een extra sportles, waarin ze meer leren over sporten, samenwerken en organiseren. Als beloning kunnen ze een certificaat verdienen.

 

De leerlingen worden voorbereid op LO als examenvak. Havisten kunnen het vak BSM kiezen, op de mavo kan het vak LO2 gekozen worden.

 

* Het programma voor Sport Xtra kost ongeveer €100,- per leerjaar.

Olympic Moves - nieuws

Olympic Moves - 19 april 2016

De voorrondes

Dinsdag 19 april hebben we met 9 teams in 5 sporten deelgenomen aan de Regiofinale van Olympic Moves. De leerlingen van onze locatie waren fantastisch sportief en gezellig.
Het voetbalteam jongens klas 3 was een team waarvan we hoge verwachtingen hadden. De eerste 2 wedstrijden wonnen ze gelukkig ook, waardoor ze zich plaatsten voor de dagfinales.... tenminste, dat dachten ze, want het programma was aangepast en ze moesten nog 2 wedstrijden tegen dezelfde teams spelen. De derde wedstrijd werd gelijkgespeeld en de vierde wedstrijd tegen Insula Koningstraat verloren. De spelers vonden dat ze de wedstrijd verloren hadden omdat ze de tegenstanders onderschat hadden, maar door een fout van de organisatie had onze tegenstander pas 1 wedstrijd gespeeld waardoor zij nog niet moe waren. Onze spelers waren na 3 wedstrijden natuurlijk wel al vermoeid.
Gelukkig verloor Koningstraat later ook nog een wedstrijd waardoor de Kapteynweg alsnog door mocht naar de finaleronde, waarin twee wedstrijden gespeeld moest worden tegen 2 andere poulewinnaars.
De eerste wedstrijd werd gewonnen. De tweede wedstrijd speelden ze tegen de sterkste tegenstanders van de dag. De Kapteynweg kwam 1-0 achter, maar bleef rustig en scoorden 5 minuten voor tijd waardoor het 1-1 werd en 1 minuut voor tijd scoorden ze zelfs de 2-1, wat tevens de eindstand was. Hiermee werden ze dagwinnaars van de Regiofinale en veroverden ze een ticket voor de Landelijke finale op 10 juni in Amsterdam.

De verrassing van de dag waren de volleybaljongens van klas 2HV2. Zij wisten ook veel wedstrijden te winnen. Bij één wedstrijd kwamen ze zelfs fantastisch terug van een achterstand vlak voor tijd. Zij wonnen ook een ticket voor de finale in Amsterdam.
De schoolteams voor hockey waren samengesteld uit alle leerjaren; zo speelden brugklasleerlingen samen met "bovenbouwers". Er werd fanatiek en leuk gespeeld, waarbij onze keepers Daan en Puck voor prachtige acties zorgden. Een paar mooie doelpunten en een prima sfeer waarbij de jongens en de meisjes elkaar goed aanmoedigden, maakten het toernooi tot een geslaagde dag.

10 juni wordt dus een prachtige dag voor de Kapteynweg met 2 teams die naar de landelijke finale mogen van Olympic Moves; Veldvoetbal jongens klas 3 en Volleybal Jongens klas 2.

Fotoalbum Sport Xtra
Alle albums » Olympic Moves - finaleZoek Labels 
 

Aanmelding Sport Xtra

Onze zoon/dochter wil graag deelnemen aan Sport Xtra in het schooljaar 2017-2018.

   

Naam kind

 

 

   

Uw naam

 

 

   

Uw e-mailadres

 

 

   

Naam basisschool kind

 

 


 
Verstuur Reset