Groep 8

 
 
Activiteitenfolder
     
     Klik op de afbeelding om de activiteitenfolder te openen.
Kom jij je talent ontwikkelen?

Op de Kapteynweg kun je meer doen dan alleen lessen volgen. Als je het leuk vindt om af en toe uitgedaagd te worden en te kijken welke andere talenten je kunt ontwikkelen, kun je binnenkort al op een aantal woensdagmiddagen bij ons op school langskomen.

Kom ervaren wat Sport Xtra of Kunst Xtra is. Vind je Engels leuk of wil je hiermee aan de slag, kom dan naar BE (havo) of Anglia (gl/mavo).

Wil je juist weten op welke manier we met digi werken, kom dan naar onze digi-middagen. Dit zijn 2 middagen waarin je alvast verschillende basisvaardigheden van de iPad leert en daarnaast met een aantal vakken digitaal gaat leren werken. Als je deze lessenserie volgt, krijg je aan het eind een heus digi-certificaat! Je hebt hiervoor wel een eigen iPad nodig. Heb je deze niet, neem dan contact op met dhr. Koppelaar via de e-mail.

 

Dit gaan we doen:

13 december en 17 januari: Digi

7 februari: Kunst Extra

14 februari: Dalton Experience Techniek

 

Meld je aan voor één of meer talentmiddagen! Hopelijk snel tot ziens!

   

Stuur e-mail naar

 

 

   

Jouw naam

 

 

   

E-mailadres van je ouders

 

 

   

Naam van je basisschool

 

 

   

Welke middag(en) wil je volgen?

 
 


 
Verzenden Wissen

Rondleiding

Ben je benieuwd naar de Kapteynweg in actie? Dan kun je deelnemen aan een echte Dalton Safari: rondkijken op de Kapteynweg, terwijl de school draait zoals normaal. Zo weet je precies waar je terecht komt en en kunnen onze leerlingen jouw laatste vragen beantwoorden. Je moet natuurlijk wèl even toestemming vragen aan je basisschool. Opgeven kan via het inschrijfformulier hierboven. Zoek naar één van de volgende dagen: 7 februari, 14 februari en/ of 7 maart. De tour start steeds om 9.00 uur.


Ontwikkel je talent op de Kapteynweg!

Het is natuurlijk superspannend om van groep 8 over te stappen naar de middelbare school. Er komt van alles op je af: een veel groter gebouw, veel meer vakken, voor ieder vak een andere docent en andere boeken, een lesrooster, nieuwe klasgenoten. Dat is niet niks, maar... wij zullen goed voor je zorgen!

Op de locatie Kapteynweg zijn de opleidingen gemengde leerweg(vmbo-gl), mavo (vmbo-tl) en havo te volgen. Wij zijn een Daltonschool. Dit betekent dat bij alles wat de locatie doet, wordt nagedacht of het helpt bij de ontwikkeling van talenten van leerlingen. 

Zo duren lesuren op de Kapteynweg 70 minuten. Dat lijkt lang, maar hierdoor heb je maximaal 4 vakken per dag (andere scholen hebben er wel 6 of 7) in de onderbouw en je krijgt in de lessen ook tijd om opdrachten te maken. Je hoeft bovendien je aandacht niet over veel vakken te verspreiden. Als je extra uitleg nodig hebt voor een vak, kan je zelf via Magister, een webbased programma, een bijlesmoment en docent kiezen. Als je scores achterblijven, kan je mentor dat ook voor je doen. Daar is over nagedacht, omdat we willen dat je je optimaal ontwikkelt en je veel leert!!! 

Onder- en bovenbouwleerlingen hebben bovendien andere pauzetijden, waardoor de twee groepen een algemene ruimte voor zichzelf hebben en je je er snel thuisvoelt.  Dat vinden we belangrijk, omdat je beter leert als je het op school naar je zin hebt.Op dinsdagmiddag zijn er diverse activiteiten zoals de Cultuur, Sport en Maatschappij (CSM)-middagen. Verschillende vakken bieden je dan samen een project aan. Dat is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Je leert je dan breder ontwikkelen.

Als je een specifieke interesse hebt, kun je kiezen voor Sport Xtra, Kunst Xtra (mavo en havo), English Stream (BE-digi voor havo / Anglia voor mavo) of de digiklas (gl/mavo en havo) voor leerlingen die met een iPad beter leren.


Bezoek aan Stedelijk Dalton Lyceum

In de maanden oktober/november bezoeken de basisscholen onze school. We stellen de leerlingen van groep 8 dan in de gelegenheid kennis te maken met verscheidene lessen in het voortgezet onderwijs. Je volgt dan drie lesjes zoals dat straks ook gaat op een middelbare school. Uiteraard zul je ook ervaren wat dat daltononderwijs nu precies inhoudt.


Kennismakingsmiddag leerlingen groep 8

Als je eenmaal bent aangenomen op onze locatie, dan wil je natuurlijk graag weten bij wie je in de klas zit en wie je mentor wordt. Om slapeloze nachten te voorkomen, organiseren we nog vóór de zomervakantie een kennismakingsmiddag om elkaar te ontmoeten. Deze middag vindt plaats in juni.

Graag zien we je snel op de Kapteynweg.
Welk talent ga jij ontwikkelen?