U bent hier:   Kapteynweg > Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Details van het artikelSDL helpt ambulancedienst


Beertjes bieden troost en afleiding.
Op 12 oktober zijn er niet minder dan 4272 traumabeertjes symbolisch overhandigd aan Hans Janssen, directeur van Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. Ze zijn bedoeld om zieke of gewonde kinderen die met de ambulance mee moeten, troost en afleiding te bieden. Deze zogeheten ‘Goodbears’ zijn onmisbaar in het contact met de kleinste patiëntjes, maar helaas worden ze niet vergoed door de zorgverzekeraars. Daarom werd, toen de berenvoorraad deze zomer ten einde liep, een oproep gedaan via (sociale) media aan donateurs.

Een onwaarschijnlijk hoge respons van bedrijven, stichtingen, scholen en particulieren uit het hele land was het gevolg! Ruim vijftig grote en kleine sponsors meldden zich om één of meer dozen met 24 ambulanceberen te schenken. Uiteindelijk werden het 178 dozen in totaal. De gulle gevers die dat op prijs stelden, konden op de ambulancepost Zwijndrecht hun eigen beren aan ons overdragen.

Ook het SDL was erbij! Sam Otten, Erin Schepers en Jessy Struijk vertegenwoordigden het SDL op deze bijeenkomst en ook locatiedirecteur Louis Jongejans was van de partij.

Terug