U bent hier:   Kapteynweg > Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Details van het artikelIntroductiekamp 3 Mavo in de Ardennen


Touwladders, wiebelende bruggen en abseilen vanuit een helikopter...


Woensdag 23 augustus vertrokken we met 69 leerlingen en 7 begeleiders naar de Ardennen voor het 3-daagse introductiekamp van 3mavo.
Na een voorspoedige rit kwamen we rond half twaalf aan bij ‘Carriënta Outdoordôme’  waar de instructeurs ons al opwachtten.
Na een korte instructie werden de leerlingen verdeeld over de klaarliggende klimgordels en helmen. Nadat iedereen ‘aangekleed’ was, vertrokken ze door een pikdonkere tunnel naar de klimsite.


     
     
     


Er werd een carrouselparcours gedraaid en (bijna) alle disciplines kwamen aan bod. Ik heb leerlingen hun grenzen zien verleggen. Diep respect voor hen. Ze moesten over touwladders naar boven, over wiebelende bruggen lopen en uit een helikopter abseilen. Ook was er een tokkelbaan van een heel grote hoogte. Ze kwamen met een vaart van 60 km/uur naar beneden aan een touwtje. 
Na deze gezamenlijke middag in Carriënta Outdoordôme werden we met de bus naar de camping gebracht. We sliepen in mooie safaritenten met houten vlonders en 6 stapelbedden per tent. Ook was er een veranda waar je heerlijk kon zitten. Het was heerlijk weer, dus het zwembad op de camping werd druk bezocht door onze leerlingen.
Om twaalf uur moest het stil zijn en na enig aandringen onzerzijds was het om 01.30 uur stil en konden ook wij gaan slapen.
Na het gezamenlijke ontbijt ging één groep mountainbiken en de andere groep ging hiken. In de middag, na de lunch, ging de mountainbike-groep naar Carriënta Outdoordôme om te klimmen en de hike-groep ging ‘s middags mountainbiken. ’s Avonds stond er een heerlijke barbecue voor ons klaar.
We hebben die avond een leuke quiz gespeeld: “Wie is wie en wie weet dat?”. Tijdens de quiz kwam er nog een “terror-clown” op bezoek. Een beetje plagen hoort erbij nietwaar? Iedereen was moe van een lange dag sportief bezig zijn, dus om 01.00 uur was iedereen stil in zijn/haar tent aan het slapen.
De laatste morgen moesten we al vroeg op, de koffers moesten ingepakt en de tenten opgeruimd. Na de laatste keer hiken en klimmen, reden we tegen half twee weer richting Dordrecht. Daar kwamen  we rond vijf uur moe maar voldaan aan. 
Alle begeleiders vonden de groep heel prettig. Er is geen wanklank gevallen en we hebben daardoor allemaal een fijn kamp gehad. Iedereen heeft elkaar beter leren kennen en dat is een belangrijke doelstelling voor dit kamp.
Namens de begeleiding,
Veronica SouërTerug