U bent hier:   Kapteynweg > Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Details van het artikelEnglish Stream feestje op de Kapteynweg!


Donderdag 28 oktober hebben de eerste Anglia-leerlingen op feestelijke wijze hun certificaat ontvangen.

English Stream feestje op de Kapteynweg

Donderdagavond 28 oktober was de eerste uitreiking van leerlingen die een Anglia-examen behaalden en niet in de tweetalige havo klassen van de Kapteynweglocatie van het SDL zitten. Deze mavo- en havo-leerlingen hebben buiten hun reguliere lessen om in de Daltonuren extra Engels gehad en extreem goed gepresteerd.
De Kapteynweg heeft reguliere tweetalige havo-klassen waarin leerlingen vijf vakken in het Engels aangeboden krijgen. Voor leerlingen die dat te zwaar vinden of op de mavo-afdeling van de Kapteynweg zitten, is er de Anglia Stream. Deze leerlingen volgen versterkt talenonderwijs Engels dat vormgegeven wordt door native speaker Emine Topal.
Bijzonder aan deze groep leerlingen is dat zij zelf de school drie jaar geleden gevraagd hebben dit vorm te geven. Omdat de locatie de slogan 'Ontwikkel je talent op de Kapteynweg' hoog in het vaandel heeft, is de school ingegaan op de vraag van leerlingen en hebben de leerlingen drie jaar lang hard gewerkt en zijn ze allen voor het Anglia-examen geslaagd. Naast de succesvolle KunstXtra- en SportXtra-klassen en de tweetalige havo-klassen onstond zo de Anglia stream.
Locatiedirecteur Louis Jongejans: "Deze gedreven leerlingen laten zien wat talentontwikkeling op de Kapteynweg is. De scores zijn zo hoog dat de leerlingen tweetalige vwo-leerlingen van andere scholen in het land achter zich hebben gelaten. Meer dan 95% van de leerlingen hebben hun diploma met 'distinction' gehaald. Dat is het hoogst mogelijke niveau. Bovendien zijn alle leerlingen geslaagd met als minimale score 'merit' en hebben twee leerlingen de hoogste landelijke score ( gemiddeld) behaald".
De Kapteynweg van het SDL laat daarmee zien wat talentontwikkeling inhoudt en is dan ook erg trots op de leerlingen. De locatiedirecteur sloot de diploma-uitreking daarom terecht af met de woorden: "before you stands a proud man".
De school is dan ook apetrots op haar Anglia leerlingen!
Terug