U bent hier:   Kapteynweg > Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Details van het artikelHigh Tea op de Kapteynweg


Heel de Brugklas bakt...

Dinsdag 17 maart was het weer tijd voor de jaarlijkse Engelse daltonhappening: de High Tea. Alle acht brugklassen en hun docenten waren de dagen ervoor al druk aan de slag geweest  met het voorbereiden ervan. Spreekopdrachten oefenen, groepjes vormen en het leukste gedeelte: inspiratie geven voor het maken van Engelse gerechtjes die geserveerd zouden worden tijdens de middag.De leerlingen maakten brownies, scones, cheesecakes en allerlei andere typische high tea baksels met behulp van ouders en soms zelfs oma's. "Heel Holland Bakt"  veranderde zo in "Heel de Kapteynweg Brugklas Bakt!"


     


Er waren ware kunstwerken! Prachtig geserveerde muffins, sandwiches en zelfs een heuse eetbare theepot!

Tijdens de "Tea" kwam het spreekgedeelte aan bod. 80  4 Havo- en 4 Mavo-leerlingen hadden zich opgegeven als host en beoordeelden de leerlingen in groepjes op hun parate kennis van het Engels.

Tijdens de gesprekjes, natuurlijk was er alleen Engels te horen, mochten de leerlingen snoepen. En dan niet met volle mond praten is lastig als er zoveel lekkers is!


     


Met acht klassen tegelijk is zo'n middag een hele uitdaging: de keuken stond 's ochtends al vol met de mooiste taarten, de stoppen vlogen eruit omdat er teveel docenten tegelijk waterkokers aanzetten om aan de theebehoefte te voldoen… Het was een geslaagde middag, met dank aan alle leerlingen, brugklas en vierde klas, de vaders en moeders, de docenten en niet te vergeten: de keuken!


Caroline Goossen

Docente Engels, mentor klas 1 Bilingual Education

Terug