U bent hier:   Kapteynweg > Onze school > Nieuwsarchief
  |  Inloggen

Details van het artikelNu ook Engels voor Mavoleerlingen


Locatie Kapteynweg biedt extra programma Engels voor Mavoleerlingen.

Het Stedelijk Dalton Lyceum onderscheidt zich al jaren met tweetalig onderwijs op de locaties Overkampweg (vwo – gymnasium) en Kapteynweg (havo). Onder de noemer English Stream biedt de locatie Kapteynweg nu ook mavisten een extra programma voor Engels. “Zo worden ook de mavoleerlingen uitgedaagd in Engels te excelleren,” aldus locatiedirecteur Louis Jongejans.Het initiatief voor het extra programma komt van de leerlingen zelf, vertelt Jongejans. “Leerlingen gaven aan dat zij graag een Anglia examen wilden behalen vanwege het belang daarvan op hun vervolgopleiding”, legt Jongejans uit. Vorig schooljaar startte native speaker Emine Topal daarom al een proef met een groep leerlingen die tijdens keuzeuren extra Engels kreeg. Zo konden de leerlingen zich voorbereiden op het Anglia-examen dat dit schooljaar krijgen.

Liam Skelton en Samia Ouchen legden het examen eind vorige cursus al succesvol af. “Het examen is best pittig, maar we waren goed voorbereid,” zegt Liam. “Omdat vervolgopleidingen en bedrijven veel Engels als voertaal gebruiken, is het fijn te weten dat Engels voor mij in de toekomst geen probleem zal opleveren.” Jongejans, behalve locatiedirecteur ook docent Engels, is tevreden over de vorderingen van de huidige mavisten die Engels volgen. “Hun Engels wordt echt beduidend beter.”

Vanaf komend schooljaar krijgen alle mavoleerlingen de kans zich op te geven voor English Stream. “Deze leerlingen krijgen dan vanaf de eerste week een extra uur Engels van de native speaker. Bovendien plannen we in twee jaar tijd twee keer een dagexcursie naar Engeland om de mondelinge vaardigheden in de praktijk toe te passen en kennis te maken met de Engelse cultuur. In leerjaar 3 doen we het externe Anglia examen. Dit is anders dan bij de havo en het vwo, waar leerlingen ongeveer de helft van hun vakken in het Engels volgen. Dat geldt voor de mavoleerlingen niet”.

Het extra programma voor Engels biedt leerlingen betere perspectieven voor hun schoolloopbaan en carrière. Een prima investering dus, vindt Jongejans. “Het mooie is dat English Stream op de Kapteynweg prima te combineren is met digi-onderwijs. Met deze combinatie worden leerlingen dus echt klaargestoomd voor hun toekomst!
Terug